Pugilistă din Şimleu Silvaniei, convocată la lotul naţional pentru Campionatul European din Bulgaria

Secţia de box din cadrul Clubului Sportiv Municipal Zalău se mândreşte cu rezultate tot mai bune în ultimii ani, fie că vorbim despre întreceri zonale, Cupa României sau Campionatul Naţional. Există sportive nu doar din municipiu, ci şi din alte zone ale judeţului care s-au legitimat în ultimii ani la clubul zălăuan, înfiinţându-se la Şimleu Silvaniei chiar un subcentru de pregătire, unde activitatea se desfăşoară în Sala de sport „Silvania”. De menţionat faptul că Şimleu Silvaniei a mai avut un subcentru de pregătire, înfiinţat în 1975, cu sprijinul Consiliului Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport Sălaj, aparţinând tot Clubului Sportiv Municipal Zalău.

În prezent, la CSM Zalău există 76 de sportivi legitimaţi doar la secţia de box, care se pregătesc la Zalău şi Şimleu Silvaniei.

Boxul feminin traversează o perioadă foarte bună sub îndrumarea antrenorilor Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea, ajutaţi de instructorii Paul Magdaş şi Darius Forai, iar în cursul zilei de miercuri, pe adresa clubului a venit şi o convocare la lotul naţional.

Margareta Hidigan, o sportivă ce şi-a arătat talentul încă din primele meciuri, va reprezenta Zalăul şi România la Campionatul European programat la finalul acestei luni, în Bulgaria, la Sofia. Devenită recent campioană naţională la junioare, pugilista şimleuană are la activ 45 de partide, în care a obţinut 41 de victorii, 20 înainte de limită.

„Sportiva Margareta Hidigan-Camelia, legitimată la clubul dumneavoastră, este convocată la lotul naţional de junioare, care va participa la Campionatul European de Box rezervat juniorilor, ce va avea loc la Sofia, în Bulgaria, în perioada 23.11.2020 – 03.12.2020”, se arată în adresa trimisă de Federaţia Română de Box.

Pugilista legitimată la CSM Zalău se va prezenta la lot în data de 20 noiembrie, urmând a fi însoţită de antrenorul Adrian Popuţea, reunirea având loc la Bucureşti.

Margareta Hidigan este elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.

Leave a Comment