Prima victorie de trei puncte pentru Phoenix Şimleu

Ştiinţa Explorări Baia Mare – Phoenix Şimleu Silvaniei 0 – 3 (21 – 25, 30 – 32, 16 – 25)

Plecarea lui Mircea Abraham de la echipă pare să fi fost „şocul” pe care şi l-au dorit jucătorii formaţiei Phoenix Şimleu, care au avut o mobilizare exemplară vineri seara, la Baia Mare, obţinând prima victorie de trei puncte din acest sezon.
Noul antrenor al şimleuanilor, Ovidiu Teuşan, nu a făcut nicio modificare în sextetul de bază faţă de partida cu Dinamo, pe care şimleuanii au pierdut-o cu 0 – 3, însă, pe teren era parcă o cu totul altă echipă. Şimleuanii au avut o evoluţie bună încă din startul partidei, intrând cu cinci puncte avans, 8 – 3, la prima întrerupere tehnică. Băimărenii s-au apropiat la două puncte, 11 – 13, dar şimleanii au avut patru lungimi în faţă la cel de-al doilea time-out tehnic, 16 – 12. Elanul echipei de sub Măgura nu a mai putut fi oprit până la final, iar formaţia condusă de Ovidiu Teuşan a reuşit să se impună cu 25 – 21.
Situaţia s-a schimbat în actul secund, care a fost extrem de disputat, mergându-se „cap la cap” în cea mai mare parte. Baia Mare a avut avantaj minim la ambele întreruperi tehnice, însă au fost momente când a avut avans şi de trei puncte. Jucătorii şimleuani au apăsat, însă, pe acceleraţie exact în momentul potrivit. Tabela a arătat 30 – 29 pentru gazde în finalul setului, scor de la care Phoenix a câştigat trei puncte consecutiv şi a reuşit să se impună cu 32 – 30.
Gazdele nu au dezarmat, având o evoluţie mai bună în prima parte a celui de-al treilea parţial, când au şi reuşit să intre cu 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. Şimleul a restabilit egalitatea la nouă, după care a reuşit să câştige nouă puncte consecutiv, ducând scorul la 18 – 9. Soarta partidei era deja decisă, iar până la final a fost doar o chestiune de timp, când Şimleul s-a impus cu 25 – 16.
În urma acestei victorii, Phoenix Şimleu Silvaniei a acumulat şapte puncte, urmând ca în etapa viitoare să primească vizita formaţiei Volei Municipal Zalău.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Hilarius Jelle, Patriciu Păştean, Graham Beau, Florin Bălhăceanu, Silviu Şuşon şi Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Gheorghe Socaciu, Liviu Râpeanu, Sangrey Shawn şi John Klanac. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop
Phoenix Şimleu Silvaniei: Vlad Moisa, Lucian Tofan, Vlad Cuciureanu, Ionuţ Rus, Robert Ţuţea, Ciprian Viţelaru şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Ognjen Duduj şi Florin Filip. Antrenor: Ovidiu Teuşan

Leave a Comment