Prima deplasare din play-out pentru FC Zalău

Vineri, ora 17, Stadion „CMC” din Cluj-Napoca

Sănătatea Cluj – FC Zalău

După ce şi-a ratat obiectivul propus, acela de a evolua în play-off-ul Seriei a V-a din Liga a III-a de fotbal, FC Zalău este nevoită să lupte acum pentru evitarea retrogradării, alături de Sănătatea Cluj, Unirea Jucu, Unirea Dej şi Arieşul Turda. Jucătorii pregătiţi de Călin Pop şi Cristian Oros au pierdut ultimul meci din retur, cu scorul de 1 – 2, pe teren propriu, în faţa liderului, Metalurgistul Cugir, eşec în urma căruia echipa de la poalele Meseşului a ratat accederea în primele şase echipe din serie.
Primul meci din play-out a avut loc sâmbăta trecută, pe Stadionul Municipal din Zalău, când zălăuanii s-au impus cu scorul de 3 – 1 în faţa „lanternei roşii”, Unirea Dej. Disputa de vineri după-amiaza va arăta cu totul altfel, gruparea de la poalele Meseşului urmând să se dueleze cu ocupanta primului loc din play-out, Sănătatea Cluj.
Pentru clujeni va fi un meci special, având în vedere că patronul echipei, Aurelian Ghişa, împlineşte astăzi vârsta de 50 de ani, iar antrenorul Marius Semeniuc a declarat că vrea să-i facă acestuia cadou o victorie în faţa Zalăului.
Afectaţi de ratarea play-off-ului, jucătorii zălăuani speră să nu mai facă niciun pas greşit până la finalul sezonului şi să termine play-out-ul pe primul loc. „Am fost foarte afectaţi după ce am ratat play-off-ul. Eu spun că meritam să fim între primele şase ehipe din serie, iar acest lucru l-am demonstrat chiar şi în ultimul meci din retur, cu Metalurgistul Cugir. Dacă eram puţin mai atenţi în acest retur şi nu ar fi existat atâtea decizii eronate de arbitraj împotriva noastră, puteam fi în primele şase echipe şi sunt convins că făceam faţă. Valoric, avem un lot peste cel al echipelor din Baia Mare şi Oşorhei. Ne dorim să câştigăm toate meciurile rămase, nu doar cel cu Sănătatea şi să terminăm play-out-ul pe primul loc”, ne-a declarat Adrian Marinaş, unul dintre cei mai valoroşi jucători pe care-i are FC Zalău.
Înaintea disputei dintre cele două formaţii, clujenii acumulează 17 puncte, în timp ce FC Zalău are 16 puncte, putând urca pe primul loc dacă se va impune în faţa Sănătăţii.
Programul meciurilor din etapa a doua a play-out-ului: Unirea Dej – Unirea Jucu, Sănătatea Cluj – FC Zalău. FC Arieşul Turda va sta.
Clasament play-out:
1. Sănătatea Cluj 8 5 2 1 14 – 9 17p
2. FC Zalău 9 5 1 3 20 – 16 16p
3. Unirea Jucu 9 4 1 4 15 – 17 13p
4. FC Arieşul Turda 9 2 5 2 10 – 9 11p
5. Unirea Dej 9 1 1 7 10 – 18 4p

Leave a Comment