Voltaj, Iris și Bere Gratis concertează la Zilele Zalăului

Festivalul Zilelelor Cetății va fi organizat în acest an în perioada 24 – 27 iulie. La fel ca și în anii precedenți, Primăria Zalău va încheia un acord de colaborare cu o firmă privată care se va ocupa de toate detaliile acestei manifestări. În schimbul organizării Zilelor Zalăului, firma respectivă va primi cu titlu gratuit arealul din bulevardul Mihai Viteazul, între intersecția bloc Perla – magazin Silvania, precum și platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și Prefectură. În această zonă vor fi amplasați comercianții: de la terase cu mici și bere până la tarabe cu chinezării.
Bulevardul Mihai Viteazul va fi închis pe tronsonul Perla – magazin Silvania începând din 24 iulie, ora 12, până în 27 iulie, ora 24. Scena va fi amplasată în fața Casei de Cultură a Sindicatelor încă din data de 24 iulie, iar începând din acea seară vor începe spectacolele. În prima zi vor concerta formații locale, iar în cea de a doua zi va fi dedicată folkului. Numele sonore ale muzicii românești urcă pe scenă în a treia zi, respectiv în 26 iulie. Voltaj, Iris, Bere Gratis și Ana Lesko sunt trupele invitate de către organizatori. Ultima zi a Festivalului va fi dedicată, ca de obicei, folclorului. Pe lângă ansamblurile locale și interpreții zălăuani, vor încânta audiența Mariana Anghel, Marius Ciprian Pop, Sebastian Stan, Ileana Matus și Moroșenii din Sighetu Marmației.

Spectacole de laser și artificii
Premiile necesare pentru toate acțiunile sportive ce se vor desfășura în perioada respectivă, precum și masa și consumația ansamblurilor artistice vor fi asigurate de către organizatori. Tot aceștia se obligă să organizeze un spectacol laser personalizat de 12 minute și un joc de artificii cu aceeași durată. Cheltuielile legate de toaletele ecologice și curățenia pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor vor cădea de asemenea în sarcina organizatorului. Promovarea Festivalului Zilelor Cetății în oraș va fi făcută cu ajutorul afișelor și pliantelor.

Festivalul Roman va fi organizat concomitent cu Zilele Zalăului
Conducerea Primăriei Zalău propune ca anul acesta Festivalul Roman să fie organizat concomitent cu Zilele Cetății, dar numai o zi. În ce privește organizarea Festivalului Roman, această sarcină îi revine exclusiv Primăriei Zalău. Manifestările legate de reconstituirea istorică se vor desfășura în grădina Colegiului Național Silvania și sunt planificate pentru data de 26 iulie. Pentru Festivalul Roman se vor încheia contracte separate cu firme specializate în reconstituire istorică. Cheltuielile sunt suportate integral din bugetul local. În bugetul pe 2014 a fost aprobată suma de 200.000 de lei pentru manifestările din această perioadă.
Proiectul de hotărâre privind organizarea Zilelor Cetății și a Festivalului Roman va fi supus aprobării Consiliului Local în 28 aprilie.

One Thought to “Voltaj, Iris și Bere Gratis concertează la Zilele Zalăului”

  1. Anonim

    Oare Berea va fi rece si gratis?Dar micii,pisatul va fi gratis prin tufisurile si peretii limitrofi.O activitate fara nici o farama de normalitate,sursa de venit pentru tarabagii.

Leave a Comment