Prezenţă redusă la etapa judeţeană a Cupei Văilor

Cea de-a 52-a ediţie a Cupei Văilor s-a încheiat cu etapa judeţeană, fază în care s-au calificat elevii câştigători şi echipele câştigătoare la fazele pe văi la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal. Din păcate, la etapa judeţeană nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate după desfăşurarea etapei pe văi, gest ce l-a indignat pe Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj. „Faptul că la etapa judeţeană a Cupei Văilor nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate de la etapa pe văi, ar trebui să fie un semn de întrebare pentru anumiţi profesori de educaţie fizică şi sport, pentru că după doi ani de inactivitate sportivă din cauza  pandemiei, în care nu s-au desfăşurat competiţii sportive, ar fi trebuit ca elevii şi profesorii care s-au înscris în competitie să-şi dorească mai mult practicarea şi implicarea în competiţii sportive care ne-au fost private timp de aproape doi ani. Dar, din diferite motive, multe şcoli nu s-au prezentat la etapa judeţeană de la Zalău. Una peste alta, a fost o ediţie reuşită, cu peste 3500 de elevi angrenaţi din 64 de unităţi de învăţământ şi ne bucurăm de acest lucru. Aceasta este şi una dintre atribuţiile DJST Sălaj, de a organiza şi finanţa acţiuni sportive în care să implicăm cât mai mulţi elevi şi tineri în practicarea sportului de masa, pentru o dezvoltare fizică armonioasă şi, în acelaşi timp, pentru formarea relaţiilor de prietenie între elevii unităţilor şcolare participante”, a afirmat Adrian Fărcaş.

La atletism, din cei 192 elevi calificaţi în urma desfăşurării etapei pe văi, s-au prezentat doar 65 de elevi la etapa judeţeană. La minifotbal, din cele 12 şcoli calificate s-au prezentat doar 8, la handbal feminin doar 4 şcoli, iar la handbal masculin, doar 5 şcoli. Şi la volei a fost prezenţă redusă, participând 9 echipe atât la feminin, cât şi la masculin, dintr-un total de 12 echipe calificate la fiecare categorie.

Competiţia de minifotbal a fost câştigată de Şcoala Gimnazială nr.1 Borla, în timp ce voleiul a fost câştigat de Şcoala Gimnazială nr.1 Plopiş la feminin şi de Şcoala Gimnazială “Porolissum” Zalău la masculin. Handbalul feminin a fost câştigat de Şcoala Gimnazială nr.1 Ip, iar la masculin, pe primul loc s-a clasat Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău.

Atletismul a cuprins patru probe: alergare de viteză, alergare de rezistenţă, aruncarea mingii de oină şi săritura în lungime, toate atât la feminin, cât şi la masculin. Probele au fost câştigate de următorii elevi: alergare de viteză (feminin) – Vidui Nikolett – Şcoala Gimnazială “Petri Mor” Nuşfalău, alergare de viteză (masculin) – Szekely Daniel – Liceul Tehnologic nr.1 Șărmăşag; alergare de rezistenţă (feminin) – Diana Lăpădat – Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, alergare de rezistenţă (masculin) – Matei Nikolasz – Şcoala Gimnazială nr.1 Deja; aruncarea mingii de oină (feminin) – Alexandra Buzure – Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, aruncarea mingii de oină (masculin) – Paul Miclea – Grup Şcolar Industrial Hida; săritura în lungime (feminin) – Fekete Karszoni – Şcoala Gimnazială nr.1 Boghiş, săritura în lungime (masculin) – Răzvan Mateşan – Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Aluniş.

Cupa Văilor a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi cu şcolile din judeţ care au găzduit etapa pe văi şi etapa judeţeană. Peste 3500 de elevi au participat la ediţia din acest an, reprezentând 64 de unităţi de învăţământ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Thoughts to “Prezenţă redusă la etapa judeţeană a Cupei Văilor”

  1. […] Cea de-a 52-a ediţie a Cupei Văilor s-a încheiat cu etapa judeţeană, fază în care s-au calificat elevii câştigători şi echipele câştigătoare la fazele pe văi la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal. Din păcate, la etapa judeţeană nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate după desfăşurarea etapei pe văi, gest ce l-a indignat pe Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj. „Faptul că la etapa judeţeană a Cupei Văilor nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate de la etapa pe văi,… Citeste mai mult […]

  2. […] Cea de-a 52-a ediţie a Cupei Văilor s-a încheiat cu etapa judeţeană, fază în care s-au calificat elevii câştigători şi echipele câştigătoare la fazele pe văi la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal. Din păcate, la etapa judeţeană nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate după desfăşurarea etapei pe văi, gest ce l-a indignat pe Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj. „Faptul că la etapa judeţeană a Cupei Văilor nu s-au prezentat toţi elevii şi toate şcolile calificate de la etapa pe văi,…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment