Premiera in arbitrajul salajean

Premiera in arbitrajul salajean

Pentru prima data in istoria arbitrajului salajean, judetul nostru va avea la finalul acestei saptamani un arbitru de centru delegat in Liga I

Etapa a 32-a a Ligii I de fotbal, programata la sfarsitul acestei saptamani, va fi una speciala pentru arbitrajul din Salaj. Pentru prima data in istoria arbitrajului din acest judet, Salajul are delegat in Liga I un arbitru de centru. Paul Unimatan va oficia partida dintre CS Otopeni si Politehnica Iasi, un meci care se anunta destul de disputat, avand in vedere ca iesenii ocupa ultima pozitie ce permite ramanerea pe prima scena a fotbalului romanesc. La meciul de sambata va oficia la prima linie un alt zalauan, Ioan Onicas, fiind pentru prima data cand la un meci de Liga I au fost delegati doi arbitri din Zalau. La cealalta linie va oficia bucuresteanul Iulian Gheorghe, iar rezerva a fost delegat Mugurel Vadan, tot din Bucuresti. Observatori au fost delegati Dan Petrescu din Bucuresti si Octavian Goga din Brasov. Ma bucura extrem de mult delegarea mea pe prima scena a fotbalului romanesc. Sper sa am o prestatie cat mai buna si sa nu dezamagesc persoanele care au avut incredere in mine. Le multumesc persoanelor care m-au sustinut, in special domnului Mihai Timoc si domnului Ioan Onicas, iar colegilor mai tineri le transmit sa aiba incredere in ei si sa munceasca in continuare cu seriozitate, fiindca vor aparea si rezultatele, a precizat debutantul in Liga I, Paul Unimatan. Cu 270 de meciuri in Liga I, asistentul Ioan Onicas a facut o gluma, spunand ca-i doreste lui Unimatan o cariera cat mai lunga in Liga I si sa depaseasca numarul meciurilor arbitrate de el pe prima scena fotbalistica. Paul Unimatan a mai fost delegat in trecut la partide in care au evoluat ambele echipe pe care le va arbitra sambata. Al treilea meci oficiat in Liga a II-a a fost cel dintre CS Otopeni si Delta Tulcea, iar in urma cu un an a fost rezerva in Liga I, la Poli Iasi, cu Universitatea Cluj.

Paul Unimatan a promovat cursul de arbitri in 1999, iar in anul 2000 a arbitrat primul sau meci din cariera: o partida de juniori dintre doua echipe judetene. In anul 2005 avea sa promoveze in lotul C al arbitrilor, iar doi ani mai tarziu, in lotul B. In prezent are 45 de partide oficiate in Liga a III-a si 18 meciuri in Liga a II-a, plus partide de baraj si meciuri de Cupa Romaniei.

Leave a Comment