Prea mici pentru un adversar atât de puternic

CVM Tomis Constanţa – CS Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 0 (25 – 22, 25 – 17, 25 – 19)

Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut în trei seturi disputa de la malul mării, cu formaţia campioană, Tomis Constanţa, după ce „marinarii” au controlat jocul de la un capăt la altul, aflându-se în permanenţă la conducere.
Tomisul şi-a creat rapid un avantaj liniştitor în actul de debut, iar la scorul de 6 – 2 l-a forţat pe Mircea Abraham să solicite întreruperea jocului. Tot gazdele au punctat mai bine, având 8 – 3 la primul tim-out tehnic. Phoenix-ul a avut un moment de revenire în mijlocul actului, apropiindu-se la 10 – 12, moment în care bulgarul Martin Stoev a solicitat timp de odihnă. 16 – 12 a arătat tabela la cea de-a doua întrerupere tehnică, iar spre final, gazdele s-au desprins la şase puncte, 22 – 16. Şimleul şi-a revenit pe final, însă nu suficient pentru a relansa setul, pierzând cu 22 – 25.
Actul secund s-a desfăşurat în acelaşi ritm. Gazdele au avut un debut mai bun, conducând cu 8 – 4, dar Şimleul a revenit, restabilind egalitatea la nouă. Însă, time-out-ul solicitat de bulgarul Stoev a readus echipa constănţeană în meci, care nu a mai făcut paşi greşiţi până la final, impunându-se cu 25 – 17.
Şimleuanii nu s-au regăsit în debutul celui de-al treilea parţial, fiind conduşi cu 1 – 8 la prima întrerupere tehnică. De la acest scor, echipei de sub Măgura i-a fost foarte greu să revină în joc, pierzând setul cu 19 – 25.
„Constanţa este o echipă net superioară formaţiei din Şimleu, ceea ce s-a şi văzut în meciul de astăzi (sâmbătă, n.r.). Am avut şi noi şansa noastră şi am avut momente bune, dar nu am ştiut să le fructificăm până la capăt”, a precizat Mircea Abraham la finalul jocului.
În etapa următoare, Phoenix Şimleu Silvaniei va primi vizita formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ.

Leave a Comment