Plecarea Valeriei Motogna de la CSS Zalău naşte controverse

„Colaborarea cu Vali Motogna s-a încheiat fără o strângere de mână”

Fosta handbalistă Valeria Motogna, port-drapelul României la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, a devenit vara trecută antrenor de handbal în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău. Aceasta a fost succesoarea Elenei Tadici, care a decis să se pensioneze după o carieră de 35 de ani de antrenorat. Însă, după numai un an de activitate, Motogna s-a despărţit de CSS Zalău, precizând că sunt mai multe motive care au stat la baza deciziei de a se despărţi de clubul zălăuan, principala cauză fiind faptul că nu există o bază materială bine pusă la punct.
„Handbalul evoluează, noi mergem la diferite cursuri de perfecţionare, unde învăţăm diferite metode de antrenament. Din păcate, nu există o bază materială bine pusă la punct, iar antrenamentele le desfăşurăm cum putem. La nivel de junioare se construieşte şi fiecare “cărămidă” şi etapă este foarte importantă. Dacă sari peste anumite etape, nu le mai poţi recupera. La echipa de junioare III, pe care eu am pregătit-o în sezonul trecut, s-a sărit peste anumite etape de pregătire. Eram o echipă de începătoare, care ne băteam cu echipe mult mai bune. Nu puteam să facem faţă unor echipe care efectuau antrenamente zilnice, aveau materiale sportive la dispoziţie, dar şi un program de pregătire bine pus la punct”, afirma Vali Motogna în urmă cu câteva săptămâni.
Declaraţiile acesteia au stârnit nemulţumiri în rândul catedrei de handbal, unde, în acest moment, activează ca antrenori Gabriela Munteanu (şef de catedră) şi Dan Pavel.
„Din păcate, colaborarea noastră cu Vali Motogna s-a încheiat fără o strângere de mână, aşa cum era normal. Ea a făcut declaraţii neloiale faţă de club în mass-media locală şi aprecieri negative pentru grupa de junioare III, pe care a primit-o spre instruire, fără să facă vreo selecţie. Am aflat prin intermediul presei faptul că ea doreşte să plece de la club şi să-şi facă o şcoală privată, fără să aştepte până la finalul lunii august, când îi expiră contractul cu CSS Zalău”, a fost reacţia celor doi antrenori.
Vali Motogna spune, însă, că l-a anunţat pe directorul Dorian Faur încă din luna martie a acestui an că doreşte să plece de la club în această vară.
Fosta handbalistă a activat la CSS Zalău în calitate de profesor suplinitor, iar pentru a avea continuitate, era nevoită să se prezinte în această vară, din nou, la examenul de titularizare.

2 Thoughts to “Plecarea Valeriei Motogna de la CSS Zalău naşte controverse”

  1. Suporter

    Ce controverse sa nasca plecarea? Normal ca nu i-a convenit ca a gasit acolo oameni neavizati, cand ea a fost jucatoare de lot national si campioana? Asa e la noi. Valorile nu au loc de altii care le rezolva din pix, sunt terfelite de altii care nu fac performanta. Succes Valeria!

  2. Carmen

    Caracterul ei a fost si este indoielnic , demonstrat si prin declaratiile ei de ultima ora in presa locala . In plus nu a confirmat deloc la grupa pe care a primit-o cadou , fara sa faca selectie , iar in tot anul nu a adus macar 2-3 jucatoare selectionate de ea . ADEVARUL este ca a plecat , pt ca avea frica de un nou examen de titularizare sau suplinitoare , dupa ce anul trecut s-a facut de cacao , cu o nota sub 4 (patru), la examenul de titularizare,iar acum era in aceeasi situatie . NU ARE VOCATIE pentru aceasta meserie, a fost invatata cu banii multi , pe munca putina ! Nu prea merita atentie , doar Tadic a ridicat-o si impins-o pana si la port drapelul Romaniei , in 2008 , cand a iesit un adevarat scandal la lotul Romaniei de handbal …

Leave a Comment