Efective suplimentare de poliţişti mobilizate în mini-vacanţa de “Sfântă Mărie”

Peste 300 de poliţişti vor acţiona în perioada 12-15 august a.c., pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută de cetățeni într-un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. Astfel, în perioada 12-15 august a.c., peste 300 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice și arme, explozivi şi substanţe periculoase, vor executa misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 261 sunt de ordine publică, 34 de la rutieră,  21 de la investigaţii criminale, doi polițiștii sunt de la structura de  investigare a criminalităţii economice și șase de la arme, explozivi și substanțe periculoase. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale și județene, utilizând în medie, zilnic, șase autospeciale. Poliţiştii vor fi prezenţi şi vor acţiona pentru siguranţa cetăţenilor la manifestările religioase şi evenimentele cultural-artistice ce se vor desfăşura în această perioadă, în judeţul Sălaj. Pentru ca Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută fără evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie.

Dacă plecaţi de la domiciliu:

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani.

În situaţia deplasării în vacanţă cu autoturismul:

Atunci când opriţi, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante şi parcaţi, pe cât posibil, în locuri special amenajate şi luminate.

Pe parcursul sejurului:

Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional. Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare unor plăţi curente.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Alte articole

Leave a Comment