„Piesă” nereuşită pentru CS Phoenix, pe terenul Stelei

Steaua Bucureşti – Phoenix Şimleu 3 – 1 (25 – 23, 27 – 25, 23 – 25, 25 – 23)

Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut în patru seturi partida disputată miercuri seara, pe terenul Stelei, dar a fost aproape de a obţine ceea ce şi-a dorit, cel puţin un punct, diferenţa de la finalul seturilor fiind de două puncte. Pentru Şimleuani ar fi fost primul punct obţinut în acest an, în deplasare, având în vedere că au pierdut cu 1 – 3 şi 0 – 3 duelurile de la Dinamo şi de la Baia Mare.
După un început echilibrat în setul inaugural, gazdele au reuşit să intre cu un avans de patru puncte la primul time-out tehnic, 8 – 4. Voleibaliştii pregătiţi de Grigorie au continuat să controleze jocul, chiar şi-au mărit avantajul până la a doua întrerupere tehnică, 16 – 9. Pe final, Şimleul s-a apropiat la două puncte, 21 – 23, dar nu a avut puterea să egaleze, steliştii câştigând cu 25 – 23.
Debutul actului secund le-a aparţinut şimleuanilor, aceştia intrând cu avantaj de trei puncte la prima întrerupere tehnică. Steliştii s-au apropiat la un singur punct până la al doilea time-out tehnic, au egalat apoi la 16 şi au întors rezultatul în favoarea lor exact când trebuia, pe final de set. Gazdele l-au pierdut însă la finalul parţialului secund pe centrul macedonean, Risto Nikolov, care a acuzat şi înaintea partidei anumite probleme de sănătate.
Parţialul al treilea a fost cel mai disputat, cu avans minim pentru şimleuani la ambele întreruperi tehnice. Phoenix s-a desprins pe final chiar la patru puncte, 15 – 19, dar steliştii au dat semne de revenire. Mircea Abraham a simţit pericolul, a solicitat timp de odihnă, iar Şimleul s-a impus la 23.
A fost singurul set câştigat de oaspeţi, steliştii trecând, din nou, în setul patru, la cârma partidei. „Roş-albaştrii” au condus pe tot parcursul setului, având 8 – 5 şi 16 – 14 la cele două timpuri tehnice de odihnă, iar la final s-au impus cu 25 – 23.
Steaua: Radu Toboşi, Andrei Grigoraş, Rade Dacovic, Risto Nikolov, Cornel Miron, Rado Spasojevic, Marius Voicu (libero). Au mai intrat: Geroge Carpen, Ionuţ Manda şi Cătălin Miron. Antrenori: George Grigorie şi Răzvan Roşu
„Din punctul meu de vedere, cred că am condus ostilităţile tot meciul. Setul pierdut îl pun pe seama faptului că l-am pierdut pe Risto. A stat înaintea meciului la perfuzii până la două noaptea şi vreau să-l felicit că a avut caracter şi mi-a spus după două seturi că nu mai poate. Dacă eram în efectiv complet nu cred că am fi pierdut nici acel set. Una peste alta, sunt mulţumit de rezultat. Cred că băieţii au dorit să-şi ia revanşa pentru ceea ce a fost în tur”, a afirmat antrenorul George Grigorie.
Phoenix Şimleu: Andrei Harlişca, Cristian Pop, Ionuţ Silaghi, Ionuţ Rus, Ovidiu Teuşan, Marian Bala şi Paul Olar (libero). Au mai evoluat: Toth Gabor, Gabriel Kis şi Bokor Gabor. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga.
„În primul set am făcut destul de multe greşeli la preluare, iar în celelalte au fost greşeli individuale. Am pierdut mingi uşoare, pe care adversarii au ştiut să le fructifice. Este o înfrângere, însă nu facem un capăt de ţară. De acum ne gândim doar la partida cu Craiova, pe care suntem obligaţi să o câştigăm”, a precizat antrenorul Mircea Abraham.

Leave a Comment