Campioana Remat, în revenire de formă

Remat Zalău – Dinamo 3 – 1 (25 – 21, 25 – 18, 17 – 25, 25 – 14)

Venită după două înfrângeri consecutive, una în deplasare, celalată pe teren propriu, Remat Zalău a jucat mai bine în partida cu Dinamo, reuşind să se impună la capătul a patru seturi.

Primele două seturi au fost aproape perfecte pentru campioana României, după care au apărut greşelile, în al treilea parţial, câştigat fără emoţii de Dinamo. Apostrofaţi în pauza dintre seturi de tehnicianul Relu Vlaicu, voleibaliştii Zalăului s-au trezit rapid la realitate şi au înschis conturile după actul patru.

La prima întrerupere tehnică a setului de debut, Zalăul avea avans de două puncte, dar până la al doilea time-out şi-a mărit avantajul la patru puncte. Diferenţa s-a păstrat până la finalul setului, Remat câştigând la 21.

Preluarea şi blocajul echipei campioane au funcţionat bine şi în al doilea parţial, câştigat mult mai categoric, la o diferenţă de şapte puncte, după 8 – 3 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice.

Dinamo a dat semne de revenire în setul trei şi a profitat de greşelile pe atac ale Rematului, reuşind să intre cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnică, apoi cu cinci puncte avans la a doua, 16 – 11. În ciuda schimbărilor efectuate de antrenorul zălăuan, introducându-i în teren pe Mărieş în locul lui Tebieş, pe Gheorghiţă în locul lui Mihalcea şi pe Paşcan în locul lui Veloso, campioana a mai câştigat doar şase puncte până la final.

Ultimul act a avut un început disputat, gazdele având avans minim la prima întrerupere tehnică. Până la final, Rematul nu a mai iertat nimic, Birău fiind omul „cheie” pe centru atât în atac, cât şi la blocaj. Diferenţa a fost una categorică, 25 – 14.

Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Paulo Veloso, Vlad Tebieş, Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Mărieş, Mihai Gheorghiţă şi Şerban Paşcan. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

„Aşteptam această victorie. Îmi pare rău că am pierdut setul trei, însă rămân la părerea că dacă vom juca pe viitor ca în primele două seturi vom avea doar de câştigat. Mă bucur că am revenit în setul patru şi am obţinut o victorie de trei puncte. Am avut un serviciul tactic bun, am recuperat multe mingi din blocaj, iar Pepe începe să-şi revină tot mai mult, ceea ce s-a văzut şi în jocul de astăzi”, a declarat Aurel Vlaicu, principalul Rematului.

Dinamo Bucureşti: Filip Despotovski, Paul Crăciun, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Cristian Dincă, Cătălin Dobre, Alexandru Călin – libero. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu şi Ricardo Pătran. Antrenori: Daniel Rădulescu şi Cristache Catană

„Nu putem spune că trecem printr-o situaţie mai proastă. Astăzi am întâlnit echipa campioană, care a jucat pe teren propriu şi a fost mai bună, însă meciul de săptămâna trecută nu l-a pierdut Dinamo, ci l-a câştigat Baia Mare, cu arbitrii. Zalăul a câştigat meritat acest meci. Noi am adus preluarea foarte prost, iar din această cauză nici atacul nu a mers foarte bine”, consideră antrenorul dinamoviştilor, Daniel Rădulescu.

Leave a Comment