Piatra Neamţ, umilită la Şimleu Silvaniei

Phoenix Şimleu – VCM LPS Piatra Neamţ (25 – 12, 25 – 16, 25 – 22)

Deşi avea în faţă o echipă mai bine cotată, care a reuşit să câştige în urmă cu câteva etape pe terenul campioanei Remat, Phoenix Şimleu a profiat din plin de jocul haotic al echipei din Piatra Neamţ, care au fost de nerecunoscuţi fără titularii Rareş Gavril şi Răzvan Purice.
Şimleuanii au început tare, conducând cu 8 – 4 la primul time-out tehnic, iar la al doilea time-out tehnic aveau un avans de opt puncte, 16 – 8. Pe final de set, antrenorul Dan Gavril este nevoit să facă primele schimbări, introducându-i în teren pe pe Zaha, Cazacu şi Ciupe, dar nemţenii tot nu au reuşit să acumuleze mai mult de 12 puncte până la final.
Început echilibrat în al doilea parţial, însă după 3 – 3, şimleuanii au profitat de greşelile făcute la preluare de oaspeţi şi s-au desprins la trei puncte avans la primul time-out tehnic, 8 – 5. Voleibaliştii pietreni nu dau deloc semne de revenire, iar Phoenix are şapte puncte avantaj la al doilea time-out tehnic, 16 – 9. Deşi echipa sa are un avans consistent, antrenorul Abraham nu este mulţumit de jocul ridicătorului Toth, introducându-l în locul său pe Andrei Harlişca. Phoenix nu mai poate fi oprită până la final şi câştigă setul cu 25 – 16.
Şimleuanii încep prost al treilea parţial, iar la scorul de 2 – 5, Mircea Abraham cere primul time-out. Scorul devine 3 – 8 la primul time-out tehnic, dar gazdele revin şi restabilesc egalitatea la 12. AS-ul lui Bala face ca formaţia şimleuană să aibă 16 – 15 la al doilea time-out tehnic, iar până la final nu mai poate fi egalată, obţinând a doua victorie din acest sezon.
„Piatra Neamţ este o echipă foarte bună şi constantă, care a obţinut rezultate favorabile chiar şi pe terenul campioanei Remat. Noi am făcut un joc foarte bun. Atâta timp cât jucătorii au ascultat toate indicaţiile tehnice şi au dorit mai mult decât adversarul să câştige a fost foarte bine. Dacă în alte meciuri am jucat bine un set sau două, azi am jucat foarte bine de la cap la coadă. Felicit băieţii pentru modul în care s-au mobilizat şi sper să aibă aceeaşi atitudine şi pe viitor”, a declarat Mircea Abraham.
Dan Gavril, antrenor Piatra Neamţ: „Ştiam că vom avea probleme, pentru că ne-au lipsit doi jucători din formaţia de bază. Am încercat înlocuirea lor, dar nu a fost bună deloc. Am jucat ceva în setul trei, însă nişte greşeliindividuale au făcut ca noi să pierdem nişte mingi pe care de obicei nu le pierdem. Jocul a fost controlat de la început până la final de echipa din Şimleu, iar rezultatul este meritoriu”.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Ionuţ Rus, Bokor Gabor, Marian Bala, Ovidiu Teuşan, Paul Olar – libero. A mai evoluat: Andrei Harlişca. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
Piatra Neamţ: George Moisa, Alin Bălan, Codrin Mocanu, Vasile Aflroarei, Iosif Laurenţiu, Ciprian Viţelaru, Ionuţ Harbuz – libero. Au mai evoluat: Mihai Ciupe, Ştefan Cazacu şi Cristian Zaha. Antrenori: Dan Gavril şi Nicolae Buruş

Leave a Comment