Phoenix Şimleu, la trei puncte de play-off

Formaţia antrenată de Ovidiu Teuşan a obţinut maximum de puncte din duelul cu Steaua, după ce s-a impus luni seara cu scorul de 3 – 1 în faţa echipei pregătite de Mircea Dudaş, chiar pe terenul acesteia

Partida de la Bucureşti, în care Phoenix Şimleu Silvaniei a întâlnit Steaua, am putea spune că a fost una de „totul sau nimic” pentru formaţia de sub Măgura. Aceasta, deoarece în cazul unui eşec în cel mult patru seturi, şimleuanii ar fi fost egalaţi la puncte de ultima clasată, care este chiar Steaua, situaţie în care calificarea în play-off ar fi devenit o misiune aproape imposibilă pentru Phoenix.
Voleibaliştii şimleuani au pierdut doar primul act în duelul cu Steaua, revenind apoi spectaculos şi obţinând trei puncte care îi menţin pe poziţia a zecea, la egalitate de puncte cu ocupanta locului nouă, VCM LPS Piatra Neamţ şi la trei puncte de locul opt, ultimul care permite calificarea în play-off, pe care se clasează Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Actul de debut i-a aparţinut formaţiei steliste. La scorul de 6 – 3 în favoarea gazdelor, Ovidiu Teuşan a solicitat pentru prima dată întreruperea jocului, iar la primul time-out tehnic, scorul a devenit 8 – 4 pentru stelişti. În partea a doua a setului, antrenorul şimleaunilor a făcut prima modificare, coordonatorul Florea luându-i locul lui Valera. Antrenorul şimleuanilor a mutat şi pe extremă, Florin Filip înlocuindu-l pe Robert Ţuţea. Şimleuanii nu au putut ţine pasul cu echipa gazdă, fiind învinşi la o diferenţă de opt puncte, 17 – 25.
Situaţia s-a schimbat în celelalte trei seturi. Voleibaliştii echipei Phoenix s-au comportat mai bine pe faza de blocaj, iar atacurile în forţă au găsit ţinta de cele mai multe ori. De la 5 – 5 în prima parte a setului secund, steliştii s-au desprins la 8 – 6 la prima întrerupere tehnică şi la 16 – 12 la cea de-a doua. Finalul a fost, însă, al echipei şimleuane. Setul a ajuns în prelungiri, unde Phoenix s-a impus cu 31 – 29.
Parţialul trei a fost cel mai disputat, mergându-se „cap la cap” în cea mai mare parte. Începutul a fost controlat de stelişti, care au avut 8 – 5 la primul time-out tehnic, după care s-a mers punct cu punct până la final, când şimleuanii s-au impus cu 26 – 24.
Cu moralul ridicat după ce au preluat conducerea la seturi, voleibaliştii şimleuani au arătat mult mai bine decât steliştii în actul patru. Phoenix a avut la un moment dat avantaj de şapte puncte, 20 – 13, iar victoria era doar o cehstiune de timp. Steliştii nu au mai avut puterea să revină, iar Tofan a închis setul la 25 – 19.
„Am revenit şi în alte partide, nu doar în cea cu Steaua. Am revenit chiar de la scorul de 2 – 0 pentru adversari. Ne bucurăm foarte mult că am obţinut acest succes, care este, în primul rând, unul de moral pentru noi”, a afirmat universalul Lucian Tofan.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, Phoenix Şimleu va primi vizita celor de la SCM Universitatea Craiova.
Phoenix Şimleu: Rodman Valera, Lucian Tofan, Ionuţ Rus, Manuel Oramas, Robert Ţuţea, Ciprian Viţelaru şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Dan Florea şi Florin Filip. Antrenor: Ovidiu Teuşan

Leave a Comment