Phoenix Şimleu a suferit al doilea eşec pe teren propriu din acest campionat

Phoenix Şimleu – SCMU Craiova 1 – 3 (20 – 25, 15 – 25, 25 – 14, 19 – 25)

Voleibaliştii antrenaţi de Mircea Abraham nu au mai pierdut pe teren propriu din etapa a II-a, când au cedat cu 2 – 3 în faţa formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Partida de sâmbătă seara, cu SCM Universitatea Craiova, i-a provocat echipei şimleuane un eşec şi mai usturător, 1 – 3.
La fel ca în partida anterioară, de la Steaua, gazdele au avut probleme destul de mari la preluare, ceea ce a îngreunat construirea fazei de atac.
Craiovenii au jucat cu pragmatism şi au punctat exact când a fost nevoie, câştigând clar primele două seturi.
La 5 – 4 în favoarea oaspeţilor, în actul de debut, Abraham a şi făcut prima înlocuire, „aruncându-l” în teren, pe extremă, pe Florin Filip, în locul lui Marian Bala. Avantajul oltenilor a crescut însă şi mai mult, iar la 24 – 19, când zarurile erau ca şi aruncate, a urmat şi a doua schimbare la Şimleu, Harlişca înlocuindu-l pe celălalt coordonator, Toth Gabor. Fiecare echipă a mai făcut un punct până la final, astfel că oaspeţii s-au impus la 20.
Parţialul secund s-a terminat repede, 25 – 15 pentru Craiova, după 8- 4 şi 16 – 10 la cele două întreruperi tehnice.
Schimbare radicală în setul trei, la cârma jocului trecând Phoenix Şimleu Silvaniei. Apostrofaţi serios în pauza dintre seturile doi şi trei, voleibaliştii de la Phoenix şi-au revenit şi au intrat cu avans de două puncte la primul time-out tehnic. Avantajul s-a mărit la cinci puncte, 16 – 11 la a doua întrerupere tehnică, iar până la final, gazdele nu au mai iertat nimic, câştigand setul la 14.
Şimleuanii nu şi-au putut menţine forma bună şi în parţialul patru, iar Craiova şi-a revenit foarte bine, având încă de la primul time-out tehnic un avantaj de trei puncte. Mircea Abraham a cerut ambele time-out-uri până la a doua întrerupere tehnică, dar situaţia nu s-a schimbat. Craiova a continuat să conducă cu 16 – 11 la al doilea time-out tehnic, iar la final s-a impus la 19.
„Sunt supărat nu neapărat pentru rezultat, ci pentru evoluţia băieţilor mei. Nu prea ne-a mers nimic astăzi. Modul de abordare al unor acţiuni a lăsat de dorit. Se întâmplă în sport să pierzi, însă nu este normal să avem o astfel de evoluţie acasă. Rezultatul este echitabil. Craiova nu degeaba este pe locul doi. Au şi un lider de echipă cum este Borota, care trage echipa după el, exact ceea ce ne lipseşte nouă”, a declarat, la finalul partidei, Mircea Abraham.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Cristian Pop, Bokor Gabor, Ionuţ Rus, Marian Bala, Ovidiu Teuşan şi Paul Olar (libero). Au mai evoluat: Florin Filip, Andrei Harlişca şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
„Am pregătit foarte bine aceste meci şi am jucat foarte bine tactic. Astăzi, mi s-a confirmat încă o dată faptul că echipa din Şimleu nu cedează niciodată şi luptă pentru orice minge. După două seturi mai bune ale noastre a apărut o relaxare, care ne-a costat pierderea setului trei, dar băieţii s-au mobilizat apoi şi am reuşit să obţinem victoria. Sunt plăcut surprins de atmosfera din aceată sală, iar meciul s-a disputat în condiţii frumoase, cu o galerie a gazdelor disciplinată. Această partidă de la Şimleu cred că a făcut o bună propagandă voleiului”, consideră tehnicianul Craiovei, Dănuţ Pascu
SCMU Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Ştefan Romanescu, Dan Borota şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu şi Adrian Briscan. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru

Leave a Comment