Noua echipă de baschet a Zalăului a învins campioana României

„U” Mobitelco BT Cluj – Asestar BD Zalău 58 – 64

Înfiinţată în luna aprilie a anului trecut, la iniţiativa tânărului zălăuan Mihai Mărieş, echipa masculină de baschet, Asestar BD Zalău, a reuşit să susţină, în ultima perioadă, primele meciuri amicale.
Ultimul şi cel mai important a avut loc vineri, la Cluj, în compania juniorilor născuţi în 1997 de la Universitatea Mobitelco Cluj.
În ciuda faptului că evolua pe terenul campioanei ultimelor două ediţii a Campionatului Naţional de baschet(Under 16), zălăuani coordonaţi de Mihai Mărieş au avut o evoluţie foarte bună, impresionând publicul prezent la sală.
Asestar BD Zalău a reuşit să se impună la final la o diferenţă de şase puncte, 64 – 58, după ce a fost condusă la finalul primelor trei sferturi.
„A fost un meci greu, mai ales că o parte din jucători au acuzat la ora meciului anumite probleme de sănătate. A fost o partidă spectaculoasă în adevaratul sens al cuvântului, în conditiile în care am fost conduşi trei reprize. Îmi felicit jucătorii pentru tăria şi abnegaţia de care au dat dovadă în abordarea acestui meci, reuşind să revina de doua ori şi să învingă la final la o diferenţă de şase puncte. Sigur că această victorie este doar una de moral, fiind vorba doar de un meci amical. Ne face însă să fim mult mai ambiţioşi pe viitor, mai ales că după acest meci am realizat că, într-adevăr, putem realiza ceea ce ne dorim cu această echipă. Dorim ca această victorie să fie în memoria domnului profesor Bumbaş Dan Cristian”, ne-a declarat Mihai Mărieş.
Asestar BD Zalău: Dan Hăşmăşan, Gabriel Brusturean, Horaţiu Hudin, Horia Margin, Pusok Gellert, Andrei Opriş, Andrei Petrean, Andrei Mănăilă, Cristian Cozma, Alin Ardelean, George Hudula, Bogdan Fodoca şi Istvan Piros. Antrenor: Mihai Mărieş

One Thought to “Noua echipă de baschet a Zalăului a învins campioana României”

  1. Anonim

    Felicitari Mihai, tie si intregii echipe! Cunosc debutul vostru inca de cand jucai la Scoala Corneliu Coposu si seriozitatea , implicarea, harnicia voastra stiam ca va vor aduce doar victorii! Pacat ca nu a mai fost loc pentru voi la aceasta scoala!
    Mult succes in continuare si multe victorii!

Leave a Comment