Paula Todoran pregăteşte Campionatul European de Atletism la Băile Felix

Atleta antrenată de Mirel Seişanu va lua startul în cursa de maraton, programată în data de 12 august

După o perioadă de trei luni în care nu a participat la niciun concurs, Paula Todoran, cel mai bun produs la ora actuală al atletismului sălăjean, îşi propune să ia startul luna viitoare la Campionatul European de Atletism, programat în perioada 7 – 12 august, la Berlin (Germania).
Campionatul Naţional de Semimaraton a fost ultimul concurs la care a luat startul Paula Todoran în acest an, desfăşurat în 29 aprilie, la Craiova, unde atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău s-a situat pe locul doi, obţinând medalia de argint. Sportiva antrenată de Mirel Seişanu a acuzat dureri la glezna piciorului stâng în timpul cursei, dar şi-a dorit foarte mult că încheie semimaratonul, parcurgând cei peste 21 de kilometri într-o oră, 17 minute şi 30 de secunde.
„Am suferit două accidentări în ultima perioadă, la glezna piciorului stâng şi la tendonul lui Achile, acesta fiind şi principalul motiv pentru care am decis să nu mai participa la niciun concurs în ultimele luni. Mă simt bine acum, m-am refăcut într-un timp relativ scurt şi sper ca pregătirea să decurgă normal până la Campionatul European de Atletism de la Berlin”, ne-a declarat Paula Todoran.
Atleta zălăuană va începe sâmbătă un stagiu de pregătire la Băile Felix, cheltuielile de cantonament fiind suportate de Federaţia Română de Atetism.
„La Campionatul European voi pleca direct din cantonament. Sper să fiu sănătoasă şi să realizez timpul pe care mi l-am propus în cursa de maraton”, a mai afirmat sportiva.
În prima parte a acestui an, Paula Todoran a mai luat startul la Campionatul Mondial de Semimaraton, unde s-a clasat locul 80 şi la Maratonul de la Sevilla, cursă pe care a fost nevoită să abandoneze din cauza unor probleme de sănătate.

Leave a Comment