Clubul Copiilor și Primăria Șimleu Silvaniei fac ultimele pregătiri pentru debutul unei noi ediții a Festivalului Internațional “La Fântâna Dorului”

Ne mai despart câteva ore de o nouă ediție a îndrăgitului eveniment ce are loc anual în Șimleu Silvaniei, festivalul Internațional de Folclor “La Fântâna Dorului”. Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș, ne-a oferit câteva detalii legate de acest festival, păstrând o justificată discreție în ceea ce privește surprizele, multe dintre ele în premieră absolută, pregătite de cei care se ocupă de acest festival, în special profesorul Gavril Neaga, directorul Palatului Copiilor din orașul de sub Măgură alături de echipa de organizare.

“Deși nu vă pot da foarte multe amănunte, pentru că <<sufletul>> acestui eveniment este profesorul Neaga și nu vreau să dezvălui surprizele pe care acesta, împreună cu o întreagă echipă, le-au pregătit pentru ediția din acest an, am să vă spun că pe șimleuani și nu doar pe ei, ci pe toți cei ce ne vor fi oaspeți în acest sfârșit de săptămână, îi așteaptă un festival cu totul special. Pe lângă programul pe care l-am anunțat, vor fi multe elemente de noutate care, cu siguranță, se vor bucura de aprecierea oaspeților noștri. Avem concurenți și invitați din întreaga țară, aproape 500 de copii și tineri talentați, invitați din Ucraina, românii din vestul Banatului istoric („Banatul Sârbesc”), Republica Moldova, Ungaria și vom petrece cu toții într-o ediție așa cum nu a mai fost niciuna până acum.

Primăria Șimleu Silvaniei a fost și este alături, inclusiv prin sprijin financiar, de organizatorii acestui eveniment unic în județul nostru. Ei, fără noi, nu ar fi putut organiza acest festival iar la rândul nostru, noi, administrația locală, nu am fi putut face nimic fără munca și implicarea acestor oameni minunați. Profesorul Gavril Neaga, Palatul Copiilor, ceilalți membrii ai echipei organizatorice, au pregătit multe surprize despre care nu am să vă vorbesc, dar pe care vă invit să le descoperiti în acest sfârșit de săptămână, când orașul nostru își deschide porțile pentru festivalul „La Fântâna Dorului”. Este un eveniment unic, la care îi așteptăm pe toți iubitorii de muzică, dans popular, tradiții, dar și divertisment de calitate, variat”, ne-a spus edilul din Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș.

Șimleu Silvaniei găzduiește în acest sfârșit de săptămână, cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni „La Fântâna Dorului”. Festivalul aduce în Șimleu copii și tineri, din țară și din comunitățile de români din diaspora, și are ca scop promovarea și valorificarea culturii tradiționale în rândul iubitorilor de frumos. În anul Centenarului României, manifestarea își propune întărirea ideii de unitate a românilor, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii românești, atât în țară cât și în afara granițelor românești. Vor participa 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia), Ungaria și România. Parada portului, cântecului și jocului popular va avea loc în data de 13 iulie cu începere de la ora 18.30. Spectacolele vor avea loc în zilele de vineri 13, sâmbătă 14 și duminică 15 iulie, începând cu ora 18, pe scena din Parcul Cetății a orașului Șimleu Silvaniei.  Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei  oferă tuturor participanților și locuitorilor orașului un concert de muzică ușoară cu formațiile Desperado și Mircea Rusu Band, sâmbătă seara, începând cu ora 21, pe aceeași scenă. Manifestarea este organizată și desfășurată de Clubul Copiilor și Asociația Culturală „La Fântâna Dorului” din Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei și Centrul de Cultură și Artă Sălaj sub egida Ministerului Educației Naționale.

 

 

One Thought to “Clubul Copiilor și Primăria Șimleu Silvaniei fac ultimele pregătiri pentru debutul unei noi ediții a Festivalului Internațional “La Fântâna Dorului””

  1. Anonim

    În orașul Șimleul Silvaniei nu este nici-o instituție Palatul Copiilor, funcționează Clubul Copiilor . Directorul Clubului Copiilor este soția lui Gavril Neaga nu Gavril Neaga care nu a obținut nota de trecere la ultimul examen pentru funcția de director.

Leave a Comment