Paula Todoran, locul cinci la „Europene” cu echipa României

În clasamentul individual, sportiva antrenată de Mirel Seişanu s-a clasat pe locul 22 în cursa de semimaraton, cu timpul de o oră, 13 minute şi 16 secunde. Locul cinci ocupat de România în clasamentul pe naţiuni reprezintă cea mai bună clasare a echipei noastre în proba de semimaraton din istoria Campionatului European.

Stadionul Olimpic din Amsterdam a găzduit în perioada 6 – 10 iulie ediţia din acest an a Campionatului European de Atletism, eveniment la care, România a avut 23 de sportivi participanţi. Din delegaţia ţării noastre a făcut parte şi Paula Todoran, atletă legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Aceasta a luat startul în cursa de semimaraton, din echipa României mai făcând parte Mădălina Monica Florea, Andreea Piscu şi Liliana Danci. Din păcate, ultima sportiva a fost nevoită să abandoneze cursa.
La individual, cea mai bună clasare a avut-o Mădălina Florea, care s-a situat pe locul şapte cu timpul de o oră, 11 minute şi 56 de secunde.
Paula Todoran s-a clasat pe locul 22, parcurgând semimaratonul într-o oră, 13 minute şi 16 secunde. Atleta zălăuană s-a arătat mulţumită atât de locul ocupat la final, cât şi de timpul înregistrat.
„Pentru mine a fost o cursă reuşită. Cursa de la Amsterdam a reprezentat ultima verificare înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Am alergat într-o companie a elitei europene feminine de mare fond şi sunt mulţumită de rezultat. Este un timp mai bun decât cel obţinut la Campionatul Mondial de la Cardiff, din luna martie. Am avut o stare bună pe parcursul cursei, chiar dacă traseul sinuos nu m-a avantajat prea mult. Am dat tot ce am avut mai bun în mine în acest moment şi cred că am reprezentat cu cinste Romania”, ne-a declarat sportiva.
În clasamentul pe naţiuni, România s-a situat pe locul cinci. „Locul cinci din 16 echipe este un rezultat onorabil pentru România. De altfel, este cel mai bun rezultat obţinut de echipa de semimaraton a României la un Campionat European. Sunt fericită că am putut contribui la obţinerea lui”, a mai precizat Paula Todoran.
Peste 90 de atlete s-au înscris la startul cursei de semimaraton de la Amsterdam, dar numai 52 dintre ele au reuşit să puncteze în clasamentul final.

Leave a Comment