Paul Parnău, sportivul anului la LPS „Avram Iancu” Zalău

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a întocmit şi la finalul acestui an clasamentul celor mai buni sportivi ai anului 2014, şase atleţi fiind nominalizaţi în clasamentul întocmit de conducerea liceului.
Cel mai bun sportiv din acest an a fost desemnat Paul Parnău, atlet pregătit de Lucian Bîrlogeanu. Zălăuanul a devenit în acest an campion naţional în proba de 3.000 de metri, a mai obţinut o medalie de argint în proba de 10.000 metri la Campionatul Naţional în aer liber şi două medalii de bronz, la Campionatul Naţional organizat în sală, în proba de 3.000 metri şi la Campionatul Naţional în aer liber, în proba de 5.000 metri. Aflat în ultimul an la categoria juniori I, Paul Parnău este component al lotului naţional de juniori I şi tineret.
Poziţia secundă este ocupată de un alt atlet, Marian Cătălin, sportiv pregătit de Teodor Bidian. Cel mai bun rezultat obţinut de el în acest an este locul doi la Campionatul Naţional de juniori II organizat în aer liber, în proba de 5.000 metri. În cadrul aceleaşi probe, dar la Campionatele Naţionale Şcolare, Paul Parnău s-a situat pe locul trei, obţinând medalie de bronz, rezultat pe care l-a înregistrat şi la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în proba de cros (clasele V – VIII). Marian Cătălin este component al lotului naţional de juniori II în cadrul probei de 5.000 metri.
Claudiu Meleg, sportiv antrenat tot de Teodor Bidian, se situează pe poziţia a treia. Component al lotului naţional de juniori II în proba de 3.000 metri, Claudiu Meleg a obţinut în acest an locul şase la Campionatul Naţional de juniori II şi locul cinci cu echipa la Campionatul Naţional de Cros.
Patricia Prodan, sportivă antrenată de Teodor Bidian, ocupă poziţia a patra în clasamentul celor mai buni sportivi de la LPS „Avram Iancu” Zalău, devenind în acest an campioană naţională la juniori I în proba de 5.000 metri. Tot în acest an, Prodan a obţinut locul şase la Campionatul Naţional de juniori II în proba de 5.000 metri, poziţie pe care s-a clasat şi la Campionatele Naţionale Şcolare tot în proba de 5.000 metri.
O altă sportivă antrenată de Teodor Bidian, Denisa Şomai, se situează pe poziţia a cincea în clasamentul celor mai buni sportivi, obţinând în acest an locul şase la Campionatul Naţional de juniori II în proba de 2.000 metri obstacole şi locul şapte la Campionatele Naţionale Şcolare în proba de 3.000 metri obstacole.
A şasea poziţie şi ultima din clasament este ocupată de Gruia Luca, sportiv pregătit de Mirel Seişanu, care a ocupat locul cinci cu echipa la Campionatul Naţional de cros, la categoria juniori II.
Teodor Bidian, cel care are cei mai mulţi sportivi în clasamentul întocmit de LPS „Avram Iancu”, s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute în acest an de sportivi şcolii. „Pe locul întâi este un sportiv care a terminat liceul în vară şi nu mai este elev la şcoala noastră. Următorii sunt elevi de-ai mei, care sunt în primul an la juniori II, fapt pentru care sunt mulţumit de rezultatele lor. Sunt sportivi de perspectivă şi sper ca anul viitor să accedem mai sus în clasament şi să fim incluşi chiar şi în clasamentul la nivel de judeţ. Marian Cătălin a obţinut şi până acum rezultate notabile, iar anul viitor se va bate la titlul naţional în probele de 3.000 şi 5.000 metri. Sper ca Marian Cătălin să reuşească anul viitor să se califice la două competiţii importante: Campionatul Mondial rezervat juniorilor II şi Jocurile Olimpice ale Tineretului European”, a declarat profesorul Bidian.

Leave a Comment