Paul Parnău, campion naţional la semimaraton

Rezultat deosebit pentru atletul zălăuan, Paul Parnău, la Campionatul Naţional de semimaraton, desfăşurat duminică, la Oradea. Deşi venea după o accidentare, din cauza căreia a fost nevoit să abandoneze cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de atletism (2-3 august, n.r.), sportivul pregătit de Lucian Bîrlogeanu a abordat foarte încrezător concursul de la Oradea, devenind la final, în premieră, campion naţional la semimaraton, la categoria juniori I.

Rezultatul este cu atât mai lăudabil cu cât atletul legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău este abia în primul an la categoria juniori I. „Paul a fost foarte dezamăgit după ce a abandonat cursa de 10.000 metri, de la Naţionale, fiindcă s-a pregătit un an pentru acel concurs. Din cauza accidentării, nu am putut face pregătire normală pentru semimaraton decât în ultimele două săptămâni. Mă bucur pentru performanţa obţinută de el, mai ales că venea după o cursă pe care a abandonat-o. Suntem pe drumul bun şi sper ca acesta să fie doar începutul rezultatelor notabile”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Lucian Bîrlogeanu.
Parnău a terminat cursa de semimaraton cu timpul de o oră, 12 minute şi 32 de secunde, fiind urmat, pe podium, de suceveanul Nicolae Marmeliuc (1:13:06) şi de Florin Popescu, de la CS Pandurii Târgu Jiu 2 (1:14:26).
În funcţie de susţinerea financiară pe care o va avea din partea LPS „Avram Iancu” Zalău, Paul Parnău intenţionează să mai participe la trei curse în acest an: Crosul Loteriei Române, Cupa României şi Campionatul Naţional de maraton, care va include şi o cursă de semimaraton.
Paul Parnău a obţinut în acest an titlul naţional şi la Campionatul Naţional Şcolar, în proba de 5.000 metri.

Leave a Comment