Patru echipe la prima ediție a “Memorialului Flore Lupuț”

Asociația Sportivă Gloria Ban, în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj și Primăria Bănișor a organizat prima ediție a “Memorialului Flore Lupuț”, cel care a evoluat pe postul de portar la o serie de echipe din Sălaj și care, la începutul carierei, a fost rezerva lui Helmulth Duckadam, activând amândoi la un club din Arad.

“Moșu”, cum era cunoscut de lumea fotbalului sălăjean s-a stins din viață în toamna anului trecut, la vârsta de 60 de ani, iar cei care i-au fost colegi și i-au fost aproape au organizat un eveniment în memoria acestuia.

Gloria Ban și ACS Bănișor Peceiu au fost echipele care au “deschis” evenimentul, partida dintre cele două formații încheindu-se cu scorul de 2 – 2. După acest joc a avut loc o partidă între foștii colegi și prieteni ai “Moșului”, meci încheiat tot la egalitate, cu scorul de 4 – 4. Printre cei care s-au regăsit pe teren în această partidă s-a numărat și secretarul AJF Sălaj, Leontin Moga, cel care a primit la final și o diplomă, fiind cel mai vârstnic participant. S-a acordat diplomă și celui mai tânăr participant, Mihai Nicoraș, în vârstă de 11 ani.

Înaintea competiției, cei prezenți s-au deplasat la mormântul lui Flore Lupuț, pentru a depune o coroană, iar evenimentul s-a încheiat cu o masă la care au fost depănate amintiri despre perioada de glorie a lui Flore Lupuț, cel care a evoluat în Sălaj la Minerul Șărmășag, Silvania Cehu Silvaniei, Laminorul Zalău, Victoria Elcond Zalău, Cetatea Valcău, Spartac Crasna, Barcău Tusa, Stejarul Sâg, Inter Cizer și Gloria Ban.

Consiliul Județean Sălaj a finanțat evenimentul de la Ban cu 5.700 de lei.

Leave a Comment