Palmaresul echipei Real Madrid

Real Madrid este un club de fotbal foarte important din Madrid, Spania. Aceasta a fost fondat în anul 1902 și avea pe atunci numele de Madrid Football Club. Primul său meci de competiție a fost disputat pe 13 mai 1902. În prezent, Real Madrid evoluează în La Liga alături de celelalte echipe formatoare ale ligii, FC Barcelona și Athletic Bilbao.

Niciunul dintre aceste trei cluburi nu a retrogradat vreodată în ligile secunde. Pe lângă acest aspect, Real Madrid este prima echipă spaniolă care participă la Cupa Campionilor Europeni încă din 1955, când a avut loc prima ediție.

Clubul sportiv Real Madrid se află pe primul loc al recordurilor în ceea ce privește trofeele obținute în Liga Campionilor UEFA cu 12 trofee câștigate și primul loc în preferințele pariorilor pasionați de ponturi Spania. De asemenea, aceasta deține recordul cu cele mai multe trofee La Liga câștigate, mai exact 33.

Jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în echipa Real Madrid este Raul, care a participat la nu mai puțin de 741 meciuri. Tot Raul deține și recordul la numărul de goluri marcate pentru Real Madrid, acesta având un total de 323 de goluri în toate competițiile în care a jucat pe durata carierei sale. Raul a reprezentat echipa Real Madrid din 1994 până în anul 2010.

Record de trofee

În prezent, Real Madrid are la activ un număr record de trofee La Liga, 32 și 9 Cupe Europene și Ligi ale Campionilor. Real Madrid a primit distincția de “Clubul secolului XX” pe 20 decembrie 2000. Mai apoi, în anul 2004, clubul de fotbal Real Madrid a primit Ordinul Meritului FIFA.

Datorită faptului că Real a câștigat mai mult de 5 Cupe Europene, jucătorii clubului au permisiunea de a purta pe tricou insigna de multipli-câștigător în cadrul meciurilor de Liga Campionilor.

Real Madrid deține recordul pentru cele mai multe titluri câștigate în Campeonato Regional Centro/ Trofeo Mancomundao. Aceștia au obţinut între 1904 și 1936 nu ai puțin de 22 de victorii în cadrul acestei competiții.

Real Madrid a dominat de-a lungul timpului La Liga obținând un număr impresionant de 33 titluri de campioni. Primul succes în La Liga a fost în sezonul 1931-1932, iar ultimul câștig în cadrul aceleiași competiții a fost în sezonul 2016-2017.

În ceea ce privește palmaresul de Cupe, Real Madrid deține 19 cupe Copa del Rey, prima fiind obținută în anul 1905, iar cea mai recentă în 2014. De asemenea, clubul spaniolilor se mândrește cu 11 cupe Supercopa de Espagna, o cupă Copa de la Liga obținută în 1985 și o cupă Copa Eva Duarte pe care au obținut-o în 1947.

Real Madrid s-a impus cu succes și a obținut recorduri și în cadrul competițiilor Europene. Aceștia dețin recordul cu cele mai multe cupe câștigate în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, având un număr de 13 victorii, ultimul sezon câștigat fiind sezonul 2017-2018. Real Madrid a fost inclusiv prima câștigătoare din istorie a Cupei Campionilor Europeni în sezonul 1955-1956.

Clubul spaniol mai deține în palmaresul său 2 victorii ale Cupei UEFA și două trofee Supercupa Europei, ultimul fiind obținut în anul 2017.