Orădeanul Beniamin Boka, următorul transfer al echipei FC Zalău

Tânărul de 19 ani va evolua pe acelaşi post pe care a activat Alexandru Maria, jucător de care „alb-albaştrii” s-au despărţit în această iarnă.

Dacă nigerianul Salif Nogo, jucător care a ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului FC Zalău, se va alătura noilor săi colegi începând de joi, sub comanda antrenorilor Olariu şi Oros se află de luni orădeanul Beniamin Boka, un târnăr de 20 ani care a efectuat junioratul la FC Bihor. Fotbalul l-a început la vârsta 8 ani, iar la 17 ani a făcut pasul spre Liga a III-a, evoluând la CS Oşorhei, formaţie situată pe locul 13 în Seria a V-a, din care face parte şi Zalăul.
„Este un jucător ce evoluează pe postul pe care activa şi Maria. Pare un tânăr de perspectivă, care cred că ne va fi util în partea a doua a campionatului. Vom decide cu exactitate dacă rămâne sau nu la echipă după jocul cu Ardealul Cluj şi după cel de sâmbătă, dar sunt şanse mari să-l păstrăm în lot”, ne-a declarat antrenorul Constantin Olariu.
Beniamin Boka evoluează pe postul de mijlocaş lateral, iar la CS Oşorhei a marcat patru goluri în prima parte a campionatului. Fotbalistul orădean va debuta la FC Zalău în amicalul de miercuri, pe care „alb-albaştrii” îl vor susţine la Cluj, în faţa juniorilor republicani de la Ardealul Cluj, formaţie ce activează în Liga Elite.
În primul amical, desfăşurat sâmbătă, zălăuanii au terminat la egalitate, scor 2 – 2 duelul cu Atletic Olimpia Gherla, formaţie situată pe locul doi în Liga a IV-a din judeţul Cluj.
Beniamin Boka este practic înlocuitorul lui Alexandru Maria, un fotbalist originar din Drobeta Turnu Severin de care clubul zălăuan s-a despărţit în această iarnă.

Leave a Comment