Ultima „luptă” pentru calificarea în finală

Volei Municipal Zalău mai are nevoie de câştigarea a doua seturi pentru a accede în finala Cupei României, competiţie pe care vicecampioana a câştigat-o în ultimele două sezoane.

După 3 – 1 în turul de la Zalău, Volei Municipal nu concepe să rateze calificarea în finala Cupei României, chiar dacă jucătorii sunt conştienţi că îi aşteaptă un joc foarte dificil miercuri seara, pe terenul Ştiinţei Explorări Baia Mare.
„Ştiinţa Explorări Baia Mare are în componenţă jucători cu experienţă şi este pregătită de doi antrenori valoroşi. Tot timpul am avut meciuri grele la Baia Mare. Calificarea în finala Cupei României este primul nostru obiectiv pe care trebuie să ni-l îndeplinim. Echipa din Baia Mare ne poate pune probleme serioase, tocmai de aceea, cred că va trebui să jucăm la capacitate maximă şi să speculăm orice greşeală a adversarului. Ştiinţa Baia Mare are şi avantajul terenului propriu, ceea ce pentru noi va fi un impediment în plus”, a declarat libero-ul Adrian Feher.
„Va fi un meci dificil la Baia Mare, mai ales că întâlnim o echipă care joacă bine pe teren propriu. Dacă vom intra în teren motivaţi şi vom fi uniţi, cred că putem câştiga partida şi să ne calificăm în finală”, a precizat şi căpitanul Leonardo Dal Bosco.
„Orice este posibil în returul de la Baia Mare, dar va trebui să jucăm mult mai bine decât am făcut-o la Zalău dacă vrem să ne calificăm în finală”, a afirmat antrenorul băimărenilor, Marius Botea, după turul de la Zalău.
Semifinalele Cupei României se dispută după sistemul tur-retur, echipa calificată în finală fiind cea care acumulează mai multe puncte la finalul dublei manşe. Zălăuanii au trei puncte în acest moment, în timp ce maramureşenii, nici unul, astfel că, vicecampionii mai au nevoie de câştigarea unui singur punct, adică a două seturi, pentru a accede în ultimul act al competiţiei. În cazul unei victorii cu scorul de 3 – 0 sau 3 – 1 a maramureşenilor, câştigătoarea se va decide în urma disputăriii unui „set de aur”, care se joacă până la 15.
Meciul retur dintre Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Volei Municipal Zalău este programat miercuri seara, începând cu ora 18, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. Jocul va fi oficiat de bucureştenii Silviu Lungu şi Florin Dragomir, iar observator din partea Federaţiei Române de Volei a fost delegat dejeanul Ioan Buhăţel.

Leave a Comment