Onicaș, la HC Zalău

Ca la fiecare final de sezon în Liga Națională, Federația Română de Handbal a organizat și în această săptămână licitația jucătoarelor de la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, generația 1996 – 1997. Aproape jumătate din jucătoarele care au fost licitate și-au găsit deja angajamente la clubrui din Liga Națională. Așa cum era de așteptat, la licitație a participat și fostul selecționer, Gheorghe Tadici, managerul echipei HC Zalău, antrenorul care a promovat cele mai multe jucătoare românce.
Adeptul jucătoarelor tinere, pe care să aibă ocazia să le „șlefuiască” pentru Liga Națională și lotul național, Tadici continuă să transfere la formația zălăuană jucătoare tinere, dornice de afirmare.
Anca Onicaș este prima achiziție făcută de managerul zălăuan în această vară, jucătoare originară din Hunedoara, care a început handbalul la Clubul Sportiv Școlar din localitate. Între timp, jucătoarea a ajuns la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, numărându-se printre handbalistele licitate miercuri, la București. Părinţii jucătoarei s-au stabilit în Hunedoara, însă bunicii handbalistei din partea tatălui locuiesc în Aghireş (comuna Meseşenii de Jos).
„Este o jucătoare ce evoluează la linia de nouă metri. Provine de la aceeași școală de la care a provenit și Ana Maria Tănăsie, dar sunt convins că nu vom avea aceleași probleme pe care le-am întâmpinat cu prima jucătoare. Anca Onicaș pare o handbalistă mult mai seriosă, cu reale calități și sunt convins că în timp va deveni o jucătoare de bază în echipă. Este o jucătoare de nivelul Biancăi Bazaliu (CSM București, n.r.), dar cred că într-un an va fi peste valoarea lui Bazaliu”, a declarat Gheorghe Tadici, care poartă tratative în aceste zile și cu alte jucătoare a căror nume le va dezvălui în zilele următoare.
HCM Baia Mare a achiziționat două jucătoare în cadrul licitației de la București, Isabela Roșca (portar) și Alina Ilie (inter dreapta), în timp ce Universitatea Cluj a reușit să obțină serviciile Sorinei Vasiliu (inter stânga) și Alexandra Prodan (portar). La HCM Râmnicu Vâlcea a ajuns Diana Predoi, iar la CSM Ploiești, Andreea Mitrescu.

Leave a Comment