O tânără din Badon a devenit campioană naţională la handbal cu CSS 2 Baia Mare

Clubul Sportiv Şcolar Zalău a dat sportivi de valoare României de-a lungul anilor, fie că a fost vorba despre secţia de handbal, de volei, de atletism, de tenis de masă sau de lupte libere. Ştefania Mocuţ este unul dintre ultimele astfel de cazuri, handbalista originară din localitatea Badon (comuna Hereclean) devenind campioană naţională la finele săptămânii trecute cu CSS 2 Baia Mare. Pasul de la CSS Zalău spre Centrul de Excelenţă de la Baia Mare l-a făcut în 2018, Ştefania devenind portar de bază în echipa de junioare II a clubului băimărean.

Chiar şi în primul turneu al acestui sezon, sălăjeanca a fost titularul din poarta celor de la CSS 2 Baia Mare, dar a suferit o accidentare din cauza căreia a ratat cel de-al doilea turneu. Handbalista a revenit pe teren, dar a evoluat doar partial în meciurile din finalul sezonului, însă bucuria cea mai mare a fost rezultatul obţinut la sfârşitul campionatului, după partidele din cadrul turneului final, desfăşurat la Satu Mare.

Adversara din finala turneului a fost CSM Bucureşti, o echipă bine închegată, cu jucatoare valoroase pentru acest nivel de vârstă. Maramureşencele şi-au dorit parcă mai mult titlul naţional şi l-au obţinut la finalul unui meci extrem de disputat, astfel că handbalista originară din localitatea Badon a devenit campioană a Romaniei la categoria junioare II. În aceasta vară, Stefania Mocut va trece la categoria junioare I, dar visul său este sa facă peformanţă într-o zi şi la nivel de senioare.

În 2019, handbalista născută în 2003 a fost premiată de primarul comunei Hereclean, Dobrai Francisc, pentru rezultatele obţinute în primii ani de handbal, dar şi pentru ascensiunea care a avut-o.

 

Leave a Comment