O diferenţă normală era intre patru şi şase goluri

O diferenţă normală era intre patru şi şase goluriOltchim Rm. Valcea –

HC Zalau 35 – 26 (19 – 11)

Oltchim: Tolnai, Smedescu – Ozel (7), Chirila (5), Manea (4), Stanca (4), Jovanovici (4), Curea (2), Farcau (2), Bradeanu (2), Vizitiu (2), Ardean (1), Geiger (1), Managavora (1). Antrenor: Radu Voina

HC Zalau: Nichita, Cheta – Babeanu (10), Ciuciulete (5), Bese (4), Trif (2), Cristoaica (2), Molfea (2), Ciobanu (1), Ana Maria Somoi, Ailincai, Rob. Manager: Gheorghe Tadici.

Chiar daca antrenorul Oltchimului, Radu Voina, declarase inainte de meci ca echipa pe care o pregateste nu are cu cine sa joace in Liga Nationala, HC Zalau a demonstrat joi seara ca nu este chiar asa. Daca la finalul primei reprize Zalaul era condusa cu opt goluri (19 – 11), in repriza a doua, Ciuciulete si compania au jucat aproape de la egal la egal cu multimpla campioana a Romaniei, pierzand repriza secunda la un singur gol (16 – 15).

Cele care au deschis scorul au fost zalauancele, prin Valeria Bese, inca din primul minut, insa Iulia Puscasu a restabilit egalitatea in minutul trei. In minutul urmator, Molfea a ratat o lovitura de la sapte metri, dupa care Ozel a inscris pentru 2 – 1. Zalaul a ratat destul de mult, mai ales in debutul meciului, jucatoarele lui Tadici luand-o la tinta pe Talida Tolnai, in timp ce valcencele au inscris aproape de fiecare data cand au avut ocazia. Nichita nu a prins o zi prea buna, astfel ca antrenorul Tadici a fost nevoit sa o inlocuiasca cu Mihaela Cheta, care a avut cateva interventii bune. Pana in minutul 12, Zalaul a reusit sa tina pasul cu mult mai valoroasa echipa a Oltchimului, dupa care jucatoarele lui Radu Voina au inceput sa se desprinda tot mai mult pe tabela. La pauza diferenta era deja de opt goluri, 19 – 11, insa dupa revenirea de la vestiare Zalaul a marcat de doua ori consecutiv prin Dana Babeanu, ducand scorul la 19 – 13. Diferenta a ramas de sase goluri pana in minutul 35, cand arbitrii au lasat echipa zalauana in doar patru jucatoare de camp. E greu sa pui probleme unei echipe cum e Oltchimul cand ramai in patru jucatoare de camp. Am facut noua greseli nefortate, am si ratat destul de mult, iar Nichita a prins o zi mai proasta in poarta. Toate acestea, coroborate cu cateva decizii eronate ale arbitrilor le-au facut meciul mult mai usor celor de la Oltchim. Nu contest victoria echipei Oltchim, insa cred ca era normal sa fie o diferenta intre 4 si 6 goluri, considera managerul Gheorghe Tadici.

Cu opt minute inainte de final, scorul era 31 – 21 in favoarea gazdelor, iar in minutul 56, 34 – 24. Zalaul a redus din handicap, 34 – 26 in minutul 59, dar Bradeanu a fost cea care a inchis tabela, marcand pentru 35 – 26.

Prima repriza nu m-a multumit, dar in repriza a doua am jucat de la egal la egal cu Oltchimul. O echipa cu 12 jucatoare convocate la lotul national pentru Mondialele din Brazilia, la care se adauga si jucatoarele straine, titulare la echipele lor reprezentative. Noi am folosit tot lotul pe care l-am avut la dispozitie, printre care au fost si cateva jucatoare foarte tinere. Cred ca a fost un meci bun si un meci util pentru cei de la Oltchim inaintea meciului din Liga Campionilor, chiar daca domnul Voina sustine ca nu are cu cine sa joace in campionatul intern, a incheiat antrenorul zalauan.

Urmatorul meci pentru HC Zalau si ultimul din acest an in Liga Nationala este programat miercuri, de la ora 17, in Sala Avram Iancu din Zalau.

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Riposta&Ritorsa Simleu Silvaniei, Inserco, Ady Com, Vidalis Holding, Centogroup, BrilliantPlaza, Group Metal Trading SRL Zalau, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Akcent, Magazin Salajean.

Leave a Comment