Număr record de meciuri la „Cupa Meseşul”

Sala Sporturilor din Zalău a găzduit marţi şi miercuri cea de-a 42-a ediţie a „Cupei Meseşul” la box, competiţie la care au fost prezenţi peste 60 de pugilişti din România. Au fost prezente cluburile CSM Piteşti, Universitatea Cluj, CSS Baia Mare, Torpedo Zărneşti, AS Gheorgheni, CSS Hunedoara, CSM Braşov, CSM Cluj şi CSM Târgu Mureş.
Marţi, în prima gală a competiţiei, s-au disputat 19 meciuri, iar miercuri, în cadrul celei de-a doua gale, au avut loc cele 19 finale. 14 pugilişti de la CSM Zalău au boxat ieri, în finalele competiţiei, majoritatea având evoluţii foarte bune. Unul dintre sportivii remarcaţi a fost Sergiu Moraru, vicecampionul naţional din acest an, care, neavând adversar pentru categoria sa de greutate a fost nevoit să boxeze împotriva unui pugilist mai mare decât el şi mai greu cu cinci kilograme. Sportivul pregătit de Ioan Popa a avut, însă, o comportare foarte bună, învingându-l la puncte pe târgmureşeanul Lucian Tancu.
„În primul rând, ne bucurăm că am reuşit să organizăm şi în acest an competiţia şi că au fost meciuri spectaculoase. De această dată au fost prezente multe cluburi, cu sportivi bine pregătiţi atât de la CSM Zalău, cât şi de la alte cluburi din ţară. Sunt câţiva sportivi din cadrul clubului nostru de a căror evoluţie suntem foarte mulţumiţi. „Cupa Meseşul” este printre cele mai vechi competiţii din cadrul clubului. Prima ediţie a avut loc în 1975, iar competiţia a devenit deja cunoscută în toată ţara. Cu ajutorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj şi a autorităţilor locale, încercăm să oferim şi premii sportivilor câştigători”, a declarat la finalul competiţiei antrenorul Ioan Popa.
Evoluţii bune la Cupa Meseşul au mai avut Bogdan Mierloi, la categoria 50 de kilograme, Naomi Ciurte, la categoria 54 de kilograme, Gabriel Chichişan, la categoria 38,5 kilograme, Denis Stoica, la categoria 48 de kilograme, Paul Magdaş, la categoria 76 de kilograme, Boda Ferencs, la categoria 48 de kilograme, Cristian Pece, la categoria 67 de kilograme şi Daniel Capătă, la categoria 75 de kilograme.
Ediţia din acest an a „Cupei Meseşul” a fost rezervată copiilor, cadeţilor, juniorilor şi tineretului. Adrian Popuţea, cel mai valoros pugilist din cadrul clubului, nu a avut adversar la seniori, dar a dat indicaţii din colţul ringului, ajutându-i pe cei doi antrenori, Ioan Dragoş şi Ioan Popa.

Leave a Comment