Nemulţumiri şi proteste la Gala „Laureaţii Anului Sportiv 2018”

Ca la fiecare final de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret  (DJST) Sălaj a organizat festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din Sălaj, eveniment intitulat de câţiva ani Gala „Laureaţii Anului Sportiv 2018”. Premierea a avut loc luni după-amiaza în Sala „Avram Iancu” din cadrul Primăriei Zalău, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi şi cei mai valoroşi sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

Dacă premierea sportivilor de la CSM Zalău s-a desfăşurat în condiţii normale, momentul premierii celor mai valoroşi sportivi ai judeţului a fost umbrit de proteste şi nemulţumiri venite tocmai din partea directorului CSM Zalău, Silviu Mureşan.

„Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj nu a respectat criteriile pentru întocmirea clasamentului, am informat şi Ministerul Tineretului şi Sportului despre acest lucru, iar sportivii şi antrenorii clubului nostru nu vor participa la festivitate”, a afirmat Mureşan la microfon.

În replică, directorul DJST Sălaj, Adrian Fărcaş, a precizat că îşi asumă „întreaga responsabilitate pentru veridicitatea, legalitatea şi corectitudinea privind modul de alcătuire şi întocmire a celor trei clasamente”.

Pe primul loc în clasamentul sporturilor olimpice s-a situat atleta de la CSM Zalău, Paula Todoran, iar la sporturile neolimpice, karateka de la CS Terra Kid Zalău, Iulia Cliţan, cele două fiind pe acelaşi loc şi în 2017.

În clasamentul sporturilor de echipă, Volei Municipal Zalău a ocupat şi în acest an prima poziţie.

Conducerea DJST Sălaj a mai acordat premii unor persoanlităţi din lumea sportului sălăjean, printre acestea regăsindu-se Gheorghe Tadici, Nicu Ionel Lăpuşan, Mircea Sumurducan, Valeria Motogna, Adrian Feher şi Bogdan Unguruşan, dar şi unor sportivi de perspectivă.

DJST Sălaj i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai anului cu trofee, plachete şi premii în bani, valoarea totală fiind de 10.000 de lei.

Leave a Comment