Ochii pe genți și buzunare când sunteți la cumpărături

Apropierea Sărbătorilor de iarnă îi determină pe mulți cetăţeni să fie mai preocupaţi de achiziţionarea cadourilor pentru cei dragi, de pregătirea concediilor, de pregătirile pentru vizite, aflându-se frecvent în locuri aglomerate și pierzând, astfel, din vedere măsurile preventive antivictimale.

Pentru a petrece sfintele sărbători în siguranță, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă:

-nu purtați portofelul sau telefonul în buzunarul din spate al pantalonilor;

-nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de către hoți;

-păstrați portofelul și banii în buzunarul interior și asigurați-l cu nasturi sau fermoar. Un buzunar bine asigurat descurajează hoții;

-banii se țin în buzunarul de la piept sau într-un buzunar cât mai aproape de corp;

-dacă transportați o sumă importantă de bani, evitați locurile aglomerate;

-mare atenție la persoanele pe care le vedeți des în preajma dumneavoastră în piață sau în magazine;

-acordați o mai mare atenție poșetei decât sacoşelor de cumpărături. Siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră. Când faceți diferite plăti sau cumpărături nu scoateți toţi banii, ci doar suma care trebuie.

-atenție la bagajele, dar mai ales la gențile/poșetele pe care le lăsați pe scaunele de lângă voi, atunci când mâncați într-un restaurant sau fast food.

În parcare, nu lăsaţi la vedere, în mașină, cadourile pe care le-aţi cumpărat pentru că, în acest fel, le oferiţi… infractorilor. Indiferent de situație, chiar dacă părăsiţi mașina pentru scurt timp, activaţi de fiecare dată sistemul de închidere!

 

 

 

3 Thoughts to “Ochii pe genți și buzunare când sunteți la cumpărături”

  1. Anonim

    Ochii pe cele personale sau ale altora?

  2. Anonim

    Daca va spun cu nume si prenume pe cine vad eu des in preajma mea, in Lidl si Kaufland, o sa va amuzati. Aha, deci vor sa ma prade ! Orice mi se intimpla eu am listat numele lor !

  3. Anonim

    de PSD-isti cum ne ferim? Astia nr fura cel mai mult !!! si au si legea de partea lor

Leave a Comment