Mircea Abraham, încrezător înaintea startului de sezon

„Mi-aş dori să ne clasăm între primele şase echipe”, spune antrenorul echipei Phoenix

După aproape o lună de pregătire fizică, jucătorii echipei CS Phoenix Şimleu Silvaniei se antrenează doar în sală de mai bine de o săptămână. Formaţia de la poalele Măgurii a început antrenamentele în 1 august, dată la care toţi voleibaliştii au răspuns prezent, chiar şi străinii transferaţi în această vară. „În primele trei săptămâni am făcut doar pregătire fizică, combinată cu antrenamente în sala de forţă. O dată pe săptămână aveam şi o zi de recuperare, la Băile Boghiş”, a dezvăluit antrenorul Abraham.
De mai bine de o săptămână, tehnicianul echipei şimleuane pune accentul pe pregătirea tehnico-tactică, iar primul turneu de verificare la care va participa Phoenix Şimleu este cel de la Cluj. „Primul turneu va fi la Cluj, în perioada 18 – 20 septembrie. Vor participa şase echipe, însă noi nu vom susţine cinci meciuri, ci numai trei, fiindcă am început doar de o săptămână pregătirea tehnico-tactică. Vom mai participa la turneul de la Zalău, de la începutul lunii octombrie, iar între cele două turnee vom mai susţine câteva jocuri amicale bilaterale”, a mai spus Mircea Abraham.
În lotul cu care s-a început pregătirea pentru noul sezon nu s-au regăsit: Marian Bala, transferat la CS Volei Municipal Zalău, Florin Filip, Bokor Gabor, Andrei Harlişca şi libero-ul Paul Olar.
Conducerea clubului şimleuan a efectuat însă o serie de transferuri importante, cu care speră la o clasare mai bună decât în sezonul anterior. Cele mai importante achiziţii par a fi macedoneanul Gjoko Josifov şi sârbul Jovan Sajnberger, iar pe lângă aceştia au mai fost aduşi: Răzvan Vâlcelean, de la Universitatea Cluj, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş, ambii de la CS Volei Municipal Zalău. Pe lângă ridicătorul maghiar Toth Gabor, echipa şimleuană va dispune în sezonul următor şi de coordonatorul Ionuţ Teleleu, de la Universitatea Craiova, care i-a luat locul lui Andrei Harlişca.
„Pot spune că sunt mulţumit de achiziţiile făcute în această vară. Avem un lot mai bun decât în sezonul trecut şi sper să nu avem parte de atâtea fluctuaţii în evoluţie, cum am avut în campionatul anterior. Personal, mi-aş dori să ne clasăm între primele şase echipe”, declară Mircea Abraham, care consideră că favorite la titlul de campioană sunt Tomis Constanţa şi Volei Municipal Zalău. „Constanţa şi Zalăul se vor bate la titlu şi vor mai fi şase, şapte echipe de valoare apropiată, care se vor lupta pentru celelalte locuri de cupă europeană”.
CS Phoenix Şimleu Silvaniei a terminat pe locul nouă ediţia 2012 – 2013 a Diviziei A1.
Lotul echipei Phoenix Şimleu pentru sezonul 2013 – 2014: ridicători – Toth Gabor, Ionuţ Teleleu; universali – Cristian Pop, Răzvan Vâlcelean; centri – Gjoko Josifov, Ionuţ Rus, Ionuţ Silaghi, Gheorghe Negrean; secunzi – Jovan Sajnberger, Ovidiu Teuşan, Şerban Paşcan, Sergiu Ivan, George Preda, Ionuţ Puşcaş; libero – Mihai Mărieş. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment