Culturiştii sălăjeni, la un pas de podium

Sala Polivalentă din Bistriţa a găzduit la finele săptămânii trecute ediţia din acest an a Campionatului Naţional de culturism, fitness, bodyfitness, bodybuilding şi bikini rezervat seniorilor şi senioarelor atât la individual, cât şi pe perechi.

Printre cei 120 de sportivi prezenţi la competiţia de la Bistriţa s-au aflat şi patru culturişti sălăjeni: Tokoly Francisc, Ioan Laslo şi Marius Ilieş, toţi trei de la CS Gold Gym Şimleu Silvaniei şi Liviu Unguruşan, de la CS Alfa Zalău.
Cel mai bun rezultat l-a obţinut şimleuanul Ioan Laslo. Medaliat cu argint în proba de bodyfitness, la ediţia de anul trecut, sportivul şimleuan a concurat în acest an în proba de culturism (80 de kilograme), clasându-se pe locul patru.
În acesta an, Laslo a participat şi la Campionatul Naţional de la Slobozia, la categoria masters, fiind medaliat cu bronz.
Marius Ilieş s-a clasat pe locul cinci la categoria 100 de kilograme, după ce la „Naţionalele” de la Slobozia a devenit vicecampion naţional la masters.
Tokoly Francisc a concurat la categoria 70 de kilograme, clasându-se pe locul cinci.
Deşi are 53 de ani şi a concurat împotriva unor sportivi mult mai tineri, Liviu Unguruşan a avut, şi el, o evoluţie bună la Campionatul Naţional de la Bistriţa, clasându-se pe locul cinci la categoria +100 de kilograme.
La finalul concursului, şimleuanul Ioan Laslo şi zălăuanul Liviu Unguruşan au primit câte un trofeu, fiind cei mai în vârstă participanţi. „Ne-au premiat pentru curajul pe care-l avem de a concura cu sportivi mult mai tineri decât noi, deşi am trecut amândoi de pragul de 50 de ani, dar şi pentru întreaga activitate pe care am avut-o în acest sport”, ne-a mărturisit Ioan Laslo, instructorul CS Gold Gym Şimleu Silvaniei.
Competiţia a fost organizată de Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness.
Pentru culturiştii sălăjeni urmează Cupa „Sebastiano” de la Reghin (15 septembrie), Cupa României de la Mediaş (5 octombrie) şi Torfeul „Hercules” de la Oradea, din luna noiembrie.

Leave a Comment