Mircea Abraham, fost antrenor Phoenix Şimleu Silvaniei: „Phoenix Şimleu s-a desfiinţat, nu s-a retras din campionat”

Retragerea echipei Phoenix Şimleu Silvaniei din campionatul Diviziei A1 i-a lăsat fără cuvinte nu doar pe iubitorii voleiului sălăjean, ci şi pe reprezentanţii celorlalte cluburi din România, mai ales că formaţia de la poalele Măgurii a revenit destul de greu pe prima scenă a voleiului românesc. Şimleuanii mai aveau un gram de speranţă, acela că persoanele din conducerea clubului vor înscrie echipa în Divizia A2, cu toate că nivelul acestei competiţii este incomparabil cu cel din Divizia A1. Se pare, însă, că sub Măgura nu se va mai auzi de „sportul la fileu” în perioada următoare, oficialii clubului Phoenix luând decizia de a desfiinţa echipa, nu doar de a o retrage din campionatul primei divizii.
„Sunt una dintre persoanele cărora le parte extrem de rău pentru decizia luată de concurerea clubului Phoenix Şimleu Silvaniei. Împreună cu câţiva oameni inimoşi din acea zonă am reuşit să promovăm în prima divizie şi au fost câţiva ani frumoşi pe care i-am petrecut împreună. Am aflat prin intermediul presei această veste, fiindcă nu am discutat nici cu preşedintele Puşcaş, nici cu primarul Septimiu Ţurcaş. Nu cunosc adevăratele motive care au dus la desfiinţarea echipei, fiindcă, până la urmă am înţeles că este vorba de desfiinţare, nu de retragerea din campionat. Este păcat, fiindcă Sălajul era singurul judeţ din România care avea două echipe de volei în primul eşalon. Rămânem cu echipa din Zalău, care sper să aibă cel puţin aceeaşi evoluţie pe care a avut-o până acum”, ne-a declarat Mircea Abraham, antrenorul cu care Phoenix Şimleu a promovat în Divizia A1 în urmă cu trei ani.
Fostul universal al formaţiei de sub Măgura, Lucian Tofan, a afirmat că astfel de discuţii au avut loc şi în timpul campionatului, dar, cu toate acestea, s-a arătat surprins de decizia conducerii clubului. „Îmi pare său că s-a luat această decizie. Publicul extraordinar din Şimleu Silvanie nu merita aşa ceva. Sincer, nu mă aşteptam să se ia această decizie, chiar dacă au fost discuţii pe această temă şi în timpul campionatului. Aşteptările conducerii au fost pe măsura transferurilor, dar anul acesta a fost un campionat „nebun”, ceea ce nu am mai văzut de mulţi ani. Au fost meciuri în care ultima clasată a câştigat în faţa echipei de pe locul trei, dar şi alte surprize. Îmi pare rău că nu ne-am îndeplinit obiectivul propus de conducere, deşi, cred că din retur, când am început să ne cunoaştem, jocul a arătat mai bine. Dacă această echipă s-ar fi păstrat şi pentru sezonul viitor, sunt sigur că s-ar fi îndeplinit obiectivul dorit de conducere (o clasare între primele şase locuri, n.r.)”, a afirmat Tofan.

One Thought to “Mircea Abraham, fost antrenor Phoenix Şimleu Silvaniei: „Phoenix Şimleu s-a desfiinţat, nu s-a retras din campionat””

  1. dana

    Există puţine limitări pentru ceea ce puteţi realiza. Majoritatea sunt autoimpuse. Ele sunt rezultatul temerilor şi îndoielilor care nu vă lasă să încercaţi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email daniela6711@gmail.com

Leave a Comment