Miodrag Belodedici, directorul Departamentului de Juniori din cadrul FRF: „Comunitatea are un rol foarte important în atragerea copiilor către sport”

Prezent la finalul săptămânii trecute la Cehu Silvaniei, alături de alte câteva nume importante din fotbalul românesc, Miodrag Belodedici, unul dintre cei mai emblematici fotbalişti din România, a vorbit şi despre viitorul fotbalului. „Căprioara” consideră că un rol foarte important în atragerea copiilor către sport, nu doar spre fotbal, îl are comunitatea. Acesta este de părere că trebuie pus accentul pe bazele sportive, unde copiii să-şi poată desfăşura activitatea în timpul liber.
„Şi Federaţia Română de Fotbal trebuie să ajute copiii şi tinerii să se îndrepte spre fotbal, însă, un rol foarte important îl are comunitatea. Copiii sunt atraşi acum de telefoane mobile şi de tablete, iar sportul a trecut în plan secund pentru mulţi dintre ei. La nivel de federaţie, există o serie de proiecte cu privire la activitatea copiilor şi juniorilor, însă, comunitatea îi poate ajuta cel mai mult pe copii să se întrepte spre sport în general, nu doar spre fotbal. Trebuie pus accentul pe bazele sportive, unde copiii să-şi poate desfăşura activitatea, fiindcă, dacă nu le pui la dispoziţie o bază sportivă adecvată, nu ai cum să-i atragi. Sunt foarte mulţi copii talentaţi în mediul rural pe care nu-i vede nimeni, tocmai pentru că nu există baze sportive unde aceştia să facă mişcare. Fiecare primar ar trebui să construiască o bază sportivă în comunitatea pe care o conduce, fie că este teren de fotbal, de baschet sau de orice alt sport. Numai în acest fel vor putea fi văzuţi copiii talentaţi”, a precizat Belodedici.
Miodrag Belodedici este singurul fotbalist român câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. În prezent, Belodedici este directorul Departamentului de Juniori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.
Alături de Belodedici, la Cehu Silvaniei au mai fost prezenţi Dănuţ Lupu, Florentin Petre, Mihail Majeanu şi Ionel Ganea.

Leave a Comment