Maseurul echipei naţionale de fotbal, cetăţean de onoare al oraşului Şimleu Silvaniei

Şimleu Silvaniei are începând de luna trecută trei noi cetăţeni de onoare, toate cele trei persoane provenind din domeniul sportului.
„Au fost trei propuneri pentru titlul de „cetăţean de onoare”. Viceprimarul Berek Ştefan l-a propus pe Olah Ştefan, consilierul Cornel Pop l-a propus pe Victor Hexan, iar eu l-am propus pe Teofil Chiş. Toate cele trei propuneri au fost votate în unanimitate. Şimleu Silvaniei a dat de-a lungul istoriei nişte nume importante în sportul românesc, iar lista continuă şi astăzi. Printre cetăţenii de onoare ai oraşului Şimleu Silvaniei se va regăsi la un moment dat şi fotbalistul Liviu Antal”, ne-a declarat primarul Septimiu Ţurcaş.
Victor Hexan este una dintre personalităţile cu care oraşul de la poalele Măgurii se poate mândri în domeniul sportului, nimeni altul decât maseurul echipei naţionale de fotbal a României. În vârstă de 57 de ani, Hexan este considerat unul dintre cei mai buni maseuri din România, şimleuanul ocupând această funcţie şi la Shakhtar Donetsk, echipă antrenată de Mircea Lucescu. Victor Hexan a fost medaliat cu „Ordinul Muncii” de fostul preşedinte al Ucrainei, Victor Iuscenko, iar fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, i-a acordat „Meritul Muncii” – clasa a III-a.
Cetăţean de onoare a fost numit şi fostul voleibalist Teofil Chiş, cel care a avut peste 150 de prezenţe în echipa naţională a României, iar în prima divizie a activat la Silvania Şimleu Silvaniei, Steaua şi Dinamo Bucureşti. A bifat 15 ediţii pe prima scenă a voleiului românesc, retrăgându-se din activitate în anul 1982. În anul 1977, Chiş a primit titlul de „maestru al sportului”, iar în 2008 a devenit „maestru emerit al sportului”. Teofil Chiş a ocupat funcţia de director sportiv al Clubului Sportiv „Phoenix” Şimleu Silvaniei în perioada 2008 – 2011.
Olah Ştefan a devenit şi el cetăţean de onoare al oraşuui Şimleu Silvaniei, fiind primul sportiv sălăjean care a primit titlul de „Maestru al Sportului”. Acesta a practicat radiogoniometria, devenind de 13 ori campion naţional în acest sport, de nouă ori, vicecampion, iar de şapte ori a fost medaliat cu bronz. A fost cooptat şi în lotul naţional al României, cu care a participat la numeroase competiţii internaţionale. Olah Ştefan a condus şi cercul de radioamatorism din cadrul Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, obţinând numeroase premii la competiţii de nivel naţional.

One Thought to “Maseurul echipei naţionale de fotbal, cetăţean de onoare al oraşului Şimleu Silvaniei”

  1. Anonim

    Cu tot respectul pentru domnul respectiv, dar să faci un maseur cetățean de onoare? Pe ceilalți doi îi recomandă anumite performanțe la nivel național, să zicem că asta e suficient pentru un orășel de 10000 de locuitori. Primarul și consiliul local s-au acoperit de penibil!

Leave a Comment