Marcel Doru Ţârle şi Monel Sabou, la centenarul Federaţiei Române de Atletism

Eveniment de excepţie în atletismul românesc la finalul săptămânii trecute. Federaţia Română de Atletism a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţare, prilej cu care au fost organizate în Capitală o serie de evenimente. Printre cei 500 de invitaţi s-au numărat şi foştii atleţi zălăuani de performanţă, Marcel Doru Ţârle – fost discobol şi Monel Sabou – fost alergător.
Multiplu campion naţional la aruncarea discului, la categoria juniori, tineret şi seniori ş fost component al lotului naţional, Doru Ţârle rămâne în istorie primul sportiv sălăjean devenit campion naţional la seniori.
Fost component al lotului naţional între anii 1995 – 2010, Monel Sabou a devenit multiplu campion naţional şi balcanic la cros şi în proba de 3.000 de metri obstabole, cel mai bun rezultat al său fiind obţinut la Campionatul European din 1997 – medalie de bronz.
Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului a fost ucraineanul Serghei Bubka, fost săritor cu prăjina, care a dominat această probă între anii 1980 şi 2000, câştigând şase titluri mondialeconsecutive performanţă nemaiîntâlnită. Este primul sportiv care a depăşit bariera de şase metri, pe care a depăşit-o apoi de 45 de ori.

Leave a Comment