HC Zalău a plecat în Islanda cu gândul la optimile Cupei EHF

Vineri, ora 21:30 (ora României) şi sâmbătă de la ora 18 (ora României) Sala „Hlioarendi” din Reykjavik va găzdui „dubla” din 16-imile Cupei EHF, dintre Valur şi HC Zalău

Finalista ediţiei trecute a Cupei EHF va susţine la finalul acestei săptămâni primele jocuri din actualul sezon al competiţiei respective. HC Zalău se va duela în 16-imile Cupei EHF cu formaţia Isandeză Valur, ambele jocuri urmând să se dispute la Reykjavik. „Având în vedere că nu puteam juca returul în Sala Sporturilor din Zalău, dar şi faptul că în acest fel facem economii importante, am stabilit împreună cu persoanele din conducere să jucăm ambele meciuri în Islanda. Va fi un caz unicat, pentru că delegaţia noastră va fi alcătuită din doar 14 persoane, din care 12 vor fi jucătoare. Chiar dacă Valur a eliminat Valencia în runda a doua, obiectivul nostru rămâne calificarea în faza următoare a Cupei EHF. Sper să ajungem cu bine, iar fetele să se acomodeze cât mai repede, pentru că este o diferenţă e fus orar de două ore, ceea ce va conta pentru fete. Este o perioadă inensă pentru noi, fiindcă vor urma alte două meciuri, în campionat, cu CSM Bucureşti, în 15 noiembrie şi cu CSM Craiova, în 18 noiembrie”, a precizat la plecare managerul Gheorghe Tadici, care are, totuşi o undă de regret pentru faptul că ambele meciuri se joacă în deplasare. „Există o undă de regret pentru că nu am reuşit să jucăm returul la Zalău. Şansele la calificare ar fi fost sută la sută. Aşa rămân undeva la 60 la sută. Valur este o echipă valoroasă, cu jucătoare masive şi experimentate, pe care le-am urmărit în naţionala Islandei. Şase dintre componentele echipei Valur fac parte şi din echipa naţională, care a eliminat Germania din campania de calificare la Jocurile Olimpice şi care a obţinut un egal împotriva Rusiei”, a mai precizat antrenorul zălăuan.
Delegaţia zălăuană a pornit spre Islanda miercuri, în jurul orei 12:30, plecând cu microbuzul clubului până la Budapesta de unde, joi dimineaţa va decola spre Reykjavik.
Primul meci dintre Valur şi HC Zalău este programat vineri seara, de la ora 21:30 (ora României), urmând ca sâmbătă, de la ora 18, să aibă loc a doua partidă din cadrul 16-imilor Cupei EHF.
Ambele dueluri vor fi oficiate de o brigadă lituaniană, formată din Laurynas Mykolaitis şi Gytis Sniurevicius, iar observator a fost delegat danezul Flemming Beck Rasmussen.
Cele două meciuri vor putea fi urmărite în format live-scor pe site-ul oficial al clubului, hczalau.ro.

Alte articole

One Thought to “HC Zalău a plecat în Islanda cu gândul la optimile Cupei EHF”

  1. Anonim

    Succes fetelor!

Leave a Comment