Mai multe jucătoare de la HC Zalău, „pe făraş” după eşecul în faţa Rapidului

HC Zalău ocupă, în continuare, locul opt în Liga Naţională de handbal feminin, după ce a cedat duminică cu scorul de 21 – 28 pe terenul formaţiei Rapid Bucureşti. Tadici se aştepta la o altă evoluţie din partea jucătoarelor sale, chiar dacă Rapidul îşi juca ultima „carte” în lupta pentru evitarea retrogradării. Diferenţa a fost făcută de ambiţia cu care au jucat rapidistele, în frunte cu veterana Alina Dobrin, dar şi numeroasele ratări ale handbalistelor de la HC Zalău, chiar şi din situaţii de „unu la unu”.
Dezamăgit de evoluţia handbalistelor sale, managerul formaţiei zălăuane a dat de înţeles că la finalul acestui sezon, clubul se va despărţi de o parte dintre jucătoare.
„S-au întâlnit două echipe cu o motivaţie diferită. Chiar dacă Rapidul este în partea de jos a clasamentului, este o echipă cu jucătoare experimentate, foste componente ale echipei naţionale. Este o combinaţie de generaţii, iar o jucătoare cum este Alina Dobrin dă lecţii oricând unei handbaliste din noua generaţie. Ele au jucat foarte motivat, pentru că era ultima lor şansă de a se salva de la retrogradare şi au avut parte şi un public numeros. Diferenţa a făcut-o concentrarea la finalizare, dar şi evoluţia portarilor. Arghir a prins 20 de mingi, multe şi din situaţii de „unu la unu”. Şi Mureşan a apărat două mingi de la şapte metri, dar, din acţiune, doar cinci, ceea ce este foarte puţin. Din acest motiv, le-am transmis la vizionarea de după meci că din patru portari, câţi sunt la ora actuală cu Cheţa (aflată în concediu de risc maternal), din vară vor rămâne cel mult doi. Sunt şi câteva jucătoare de câmp care să nu-şi facă iluzii că vom prelungi contractele cu ele. Nu voi insista ncio secundă pentru acest lucru, având în vedere evoluţia lor din ultimele partide”, a declarat Gheorghe Tadici.
HC Zalău va mai susţine patru jocuri până la finalul actualei ediţii de campionat, dintre care două pe teren propriu şi două în deplasare. Primul este programat vineri, începând cu ora 17:30, în Sala Sporturilor din Zalău, când formaţia de la poalele Meseşului va primi vizita ocupantei locului patru, HC Dunărea Brăila.

Leave a Comment