Luceafărul Bălan se va înscrie în campionatul Ligii a III-a

Conducerea clubului din Bălan a găsit soluţii pentru a putea înscrie echipa în campionatul Ligii a III-a, deşi surse din anturajul clubului au afirmat la un moment dat că echipa antrenată de Marius Paşca nu va activa în al treilea eşalon

Chiar dacă modificarea Legii sportului a dat multe bătăi de cap în această vară atât cluburilor, cât şi autărităţilor publice locale, Sălajul va avea în sezonul viitor, după o pauză de şase ani, două echipe în Liga a III-a de fotbal. FC Zalău, echipă promovată în Liga a III-a în 2008 îşi va putea continua aventura, după ce autorităţile locale au promis că vor susţine în continuare echipa, dar pe baza unui proiect de finanţare. Surpriza vine, însă, din partea nou-promovatei Luceafărul Bălan, despre care toată lumea spunea că nu se va înscrie în campionatul Ligii a III-a, chiar dacă a avut câştig de cauză în urma disputării celor două meciuri de baraj. Situaţia a fost incertă până miercuri, când antrenorul Marius Paşca a purtat o discuţie despre viitorul echipei cu principalul finanţator, Radu Pop, dar şi cu primarul comunei Bălan, Isaia Maghiar.
„Am avut o discuţie în acest sens cu domnul primar Isaia Maghiar, care a ne-a promis susţinere din partea Primăriei Bălan. Mă bucur foarte mult că este alături de noi, fiindcă această comună şi iubitorii fotbalului din această zonă merită să vadă un fotbal mai bun decât cel de nivelul Ligii a IV-a. La Gîlgău Almaşului există o bază sportivă modernă şi foarte cochetă, astfel că îndeplinim toate condiţiile pentru nivelul Ligii a III-a. Domnul Radu Pop (principalul finanţator al echipei, n.r.) a promis că va susţine echipa în continuare, chiar dacă, odată cu promovarea în Liga a III-a cheltuielile vor fi mai mari. Sper ca în perioada imediat următoare să vină alături de noi şi alţi oameni de afaceri. Îmi doresc să avem un parcurs onorabil în Liga a III-a deşi, suntem conştienţi cu toţii că va fi mult mai greu decât în Liga a IV-a din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Marius Paşca, antrenorul echipei Luceafărul Bălan.
Edilul comunei din Bălan a confirmat faptul că a purtat discuţii cu reprezentanţii clubului Luceafărul, spunând că va căuta în perioada imediat următoare soluţia optimă prin care instituţia pe care o conduce să poată finanţa clubul. „A fost o discuţie de principiu, dar le-am spus că sunt dispus să ajut echipa. Avem o bază sportivă foarte frumoasă la Gîlgău Almaşului pe care le-o vom pune la dispoziţie, iar în zilele următoare ne vom consulta să vedem care este cea mai corectă modalitate prin care putem susţine echipa şi din punct de vedere financiar. Noi mai avem în comună şi echipa din Liga a IV-a, Dumbrava Gîlgău. Vom vedea dacă putem susţine pe viitor ambele echipe sau numai una dintre ele. Oricum, ar fi păcat să se renunţe la această echipa din Bălan după o muncă de un an cu un final fericit pentru noi. Ne place fotbalul şi vrem să-l susţinem”, a precizat primarul Isaia Maghiar.
Luceafărul Bălan a promovat în Liga a III-a în urmă cu două săptămâni, după ce a învins cu scorul de 6 – 2 la general campioana judeţului Satu Mare, Olimpia II. Scorul final din manşa tur a fost 2 – 1 în favoarea sătmărenilor, care au condus cu 2 – 0 şi în returul desfăşurat la Gîlgău Almaşului.
Startul în noul sezon al Ligii a III-a de fotbal este programa în 28 august, iar înscrierea echipelor se poate face până la data de 15 iulie.

Leave a Comment