Lot redus pentru FC Zalău

Deşi au avut la un moment dat un număr destul de mare de jucători aflaţi în probe, antrenorii Constantin Olariu şi Cristian Oros au rămas cu un lot destul de subţire şi de redus cu trei săptămâni înaintea începerii returului. După amicalul de săptămâna trecută, cu juniorii republicani ai Universităţii Cluj, conducerea tehnică a decis să renunţe la serviciile jucătorilor George Cornea şi Cătălin Buz, ambii fiind aduşi în probe de la echipe din Oradea.
Nici nigerianul Idris Abdul Ahman Ozovehe nu a rămas în lotul zălăuanilor, acesta nemaiprezentându-se la antrenamente după jocul cu Sportul Şimleu Silvaniei.
FC Zalău nu va dispune în retur nici pe jibouanii Andrei Teglaş şi Alex Turcu, fotbalişti ce au evoluat la Luceafărul Bălan în prima parte a campionatului.
„Cei doi ne-au anunţat că nu se pot prezenta la toate antrenamentele din cauza serviciului, iar antrenorul Constantin Olariu nu a fost de acord cu acest lucru”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.
La formaţia zălăuană au fost aduşi în probe şi doi moldoveni, portarul Galac Pavel şi atacantul Boris Ţugui. Aceştia au fost păstraţi în lot, având evoluţii bune în toate partidele jucate.
„Ei vor rămâne la echipă, sunt jucători valorşi, care ne vor ajuta în partea a doua a campionatului”, a mai afirmat Morar.
Având în vedere bugetul votat de consilierii locali pentru partea a doua a campionatului, care este peste 500.000 de lei, zălăuanii se aşteaptă la un lot mai valoros decât în prima parte a campionatului, dar şi la evoluţii mai bune. Conducerea clubului zălăuan a precizat că trebuie ţinut cont şi de datoriile pe care le are clubul la ANAF şi care trebuie achitate până la finalul acestui an.
„Va fi cel mai greu an pentru noi de după promovare. Acele datorii către bugetul statului nu au fost şsterse, iar eu m-am angajat că le voi plăti până la finalul anului. La fel de bine, puteam să las această echipă să se retragă din campionat, la fel cum sa întâmplat în cazul celor de la Luceafărul Bălan, însă, în Zalău sunt mulţi iubitori de fotbal şi nu cred căar fi meritat acest lucru. sper să putem plăti datoriile chiar până vară, nu până la finalul anului. Având în vedere că în prima parte a campionatului nu am beneficiat de bani de la autorităţile locale, s-au acumulat şi altfel de datorii, cum ar fi cazarea şi masa, pe care trebuie să le achităm. Sper să avem un parcurs mai bun decât în tur, iar din vară, să ne gândim cu toţii la promovarea acestei echipe în Liga a II-a. Locul acestei echipe este în Liga a II-a, dar pentru a ajunge acolo nu este suficient să-mi doresc numai eu acest lucru”, a mai declarat Ioan Morar.

Leave a Comment