Liga a III-a, tot cu zece serii şi în sezonul viitor

Deşi se preconiza că vor avea loc modificări în ceea ce priveşte componenţa şi sitemul de desfăşurare al Ligii a III-a în sezonul viitor, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că eşalonul trei se va desfăşura şi în ediţia următoare în acelaşi sistem ca în 2021 – 2022. În aceste condiţii, Liga a III-a va avea tot zece serii a câte zece echipe fiecare, iar competiţia se va desfăşura în trei faze. Prima fază va conţine sezonul regulat, adică 18 etape, câte nouă tur – retur, adică 18 meciuri pentru fiecare echipă. Faza a doua va cuprinde play-off-ul şi play-out-ul, unde primele patru clasate vor evolua în play-off, iar play-out-ul se va juca între celelalte şase echipe din serie. Play-off-ul se va juca după sistemul „tur-retur-tur”, adică un total de nouă meciuri, iar play-out-ul se va juca după sistemul „tur-retur”, adică zece etape. În faza a III-a se vor disputa meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 2.
Primele două clasate din fiecare serie se vor califca în semifinale, urmând să joace împotriva primelor două clasate din altă serie, în sistem împerecheat, tur-retur. Echipele de pe primul loc dintr-o serie vor juca cu ocupantele locului doi din altă serie, iar câştigătoarele vor juca finala barajului de promovare în Liga a II-a. Ocupanta locului 1 din Seria 10 (în care joacă SCM Zalău şi Sportul Şimleu) va evolua împotriva locului 2 din Seria 9, iar ocupanta locului 1 din Seria 9 va juca împotriva ocupantei locului 2 din Seria 10.
Noul sezon al Ligii a III-a va debuta în data de 27 august.

One Thought to “Liga a III-a, tot cu zece serii şi în sezonul viitor”

  1. […] Deşi se preconiza că vor avea loc modificări în ceea ce priveşte componenţa şi sitemul de desfăşurare al Ligii a III-a în sezonul viitor, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că eşalonul trei se va desfăşura şi în ediţia următoare în acelaşi sistem ca în 2021 – 2022. În aceste condiţii, Liga a III-a va avea tot zece serii a câte zece echipe fiecare, iar competiţia se va desfăşura în trei faze. Prima fază va conţine sezonul regulat, adică 18 etape, câte nouă tur – retur, adică 18 meciuri pentru… Citeste mai mult […]

Leave a Comment