Liga a III-a de fotbal va avea un nou format

SCM Zalău şi Sportul Şimleu sunt echipele care vor reprezenta Sălajul în noua ediţie a Ligii a III-a de fotbal, însă formatul competiţiei va fi cu totul altul faţă de ediţiile precedente.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în deinţa de marţi un nou sistem competiţional. Astfel, Liga a III-a nu va mai cuprinde 90 de echipe împărţite în cinci serii de câte 18 echipe, ci vor fi la start 100 de echipe, care vor fi împărţite în 10 serii. Fiecare formaţie va susţine în sezonul regulat 18 jocuri (9 în tur şi alte 9 în retur), iar la finalul sezonului regulat, primele două din fiecare serie se vor califica la un turneu de baraj pentru promovarea în Liga a II-a.

Vor fi zece jocuri de baraj, în dublă manşă, în care se vor întâlni, în sistem încrucişat, ocupanta locului 1 din prima serie, cu echipa de pe locul doi din seria a doua. Al doilea joc va fi între ocupanta locul 1 din seria a doua cu ocupanta locului doi din prima serie, iar formula de joc va fi la fel până la a zecea serie. Câştigătoarele vor susţine încă un meci în dublă manşă, urmând ca la finalul jocurilor, echipel câştigătoare să promoveze în Liga a II-a.

În Liga a IV-a vor retrograda echipele de pe ultimele două locuri din fiecare serie, dar şi echipa de pe locul opt cu cea mai slabă linie de clasament.

 

Leave a Comment