Libero-ul Adrian Feher convocat, după un an, la echipa naţională

Naţionala de volei masculin a României se pregăteşte pentru turneele de calificare la Campionatul European din 2017

Chiar dacă nu a cochetat cu echipa naţională în ultimul an, Adrian Feher, rămâne unul dintre voleibaliştii români cu cele mai multe prezenţe sub tricolor. Libero-ul vicecampioanei a fost convocat prima dată în 2001, după care a avut prezenţă constantă la naţională.
După un an de pauză, Feher a fost convocat, din nou, la naţionala României, în vederea pregătirii turneelor de calificare la Campionatul European din 2017.
„Convocarea la echipa naţională nu poate să fie decât o onoare pentru orice sportiv, indiferent de vârstă. Ne dorim cu toţii o calificare la Campionatul European, chiar dacă ne aşteaptă meciuri grele. Estonia şi Cehia sunt favorite, dar la barajul de calificare putem ajunge”, a declarat voleibalistul.
Reunirea echipei naţionale este programată luni, 25 iulie, la Craiova, urmând ca „tricolorii” să se pregătească în Sala Polivalentă. Naţionala ţării noastre a fost repartizată în Grupa F, alături de Cehia, Estonia şi Macedonia. Primul turneu de calificare este programat în România, la Craiova, în perioada 15 – 17 septembrie, iar al doilea va avea loc în Cehia, în intervalul 25 – 27 septembrie.
Echipa de pe primul loc se va califica direct la Campionatul European, iar formaţia de pe poziţia secundă va susţine un meci de baraj împotriva ocupantei locului doi din Grupa D, unde vor evolua Croaţia, Slovacia, Israel şi Letonia.
Jucătorii convocaţi la naţională de selecţionerul Dănuţ Pascu: Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Andrei Spînu, Mihai Bartha, Dragoş Răileanu, Doru Ghimeş, Adrian Gontariu, Laurenţiu Lică, Bogdan Olteanu, Bogdan Ene, Marian Bala, Adrian Feher şi Mihai Mărieş.

Leave a Comment