Le-au scos Ştiinţa din cap

HC Zalău a bifat miercuri după-amiaza a doua victorie a sezonului, câştigând fără emoţii duelul de pe teren propriu cu Ştiinţa Bucureşti. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a impus cu 28 – 23, la capătul unui meci început mai bine de oaspete, dar cu o revenire rapidă a Zalăului, care a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 10. Zălăuancele au ratat din situaţii foarte bune, chiar şi patru aruncări de la şapte metri, dar apărarea a funcţionat bine, iar Viorica Ţăgean a avut câteva intervenţii salvatoare în poartă.
Naumenko a fost cea care a dus Zalăul pentru prima dată în avantaj, 5 – 4, iar „dubla” Emiliei Lazic a făcut ca tabela să arate 7 – 4 în minutul 12. Până la final primei părţi, HC Zalău şi-a păstrat mereu un avantaj de cel puţin două goluri, iar la cabine s-a intrat cu 14 – 11. Diferenţa de scor a crescut în partea secundă, Zalăul având de şase ori avantaj de şase goluri pe tabelă.
„Am întâlnit o echipă cu jucătoare cu experienţă, o echipă masivă în faza de apărare, în special în zona centrală. Am ratat mult, deşi am pregătit toată săptămâna şi aruncările de la şapte metri. Puteam face un joc mai bun, am suferit în finalul ambelor reprize. Am avut mingi pierdute pe greşeli neprovocate, iar acest lucru a contat destul de mult în economia rezultatului final. Avem şi câteva jucătoare accidentate, iar în această săptămână ne-am pregătit cu ce am avut la dispoziţie. E bine că am obţinut cele trei puncte, fiindcă sunt foarte importante. Sperăm să mai adunăm nişte puncte cu echipele din partea a doua a clasamentului”, a declarat Gheorghe Tadici.
„Este o victorie foarte importantă pentru noi. Aveam mare nevoie de aceste trei puncte. Începutul de meci a fost mai greu, am intrat parcă mai timorate, dar important este că am câştigat. Va fi un campionat greu şi anul acesta, dar sperăm să avem o evoluţie mai bună şi să nu mai ajungem la baraj”, a afirmat portarul Zalăului, Viorica Ţăgean.
Aflată pe penultimul loc înaintea partidei de miercuri, HC Zalău a urcat pe locul 11 după victoria în faţa Ştiinţei Bucureşti. Liga Naţională va fi întreruptă până în data de 21 octombrie, când HC Zalău va întâlni, în deplasare, CSM Târgu Jiu.

3 Thoughts to “Le-au scos Ştiinţa din cap”

  1. […] HC Zalău a bifat miercuri după-amiaza a doua victorie a sezonului, câştigând fără emoţii duelul de pe teren propriu cu Ştiinţa Bucureşti. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a impus cu 28 – 23, la capătul unui meci început mai bine de oaspete, dar cu o revenire rapidă a Zalăului, care a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 10. Zălăuancele au ratat din situaţii foarte bune, chiar şi patru aruncări de la şapte metri, dar apărarea a funcţionat bine, iar Viorica Ţăgean a avut câteva intervenţii salvatoare în poartă. Naumenko… Citeste mai mult […]

  2. Vasile Gog

    Echipa are puține jucătoare , iar cîteva sunt de liga 2 a clar . Tadici nu prea are cu cine, iar bugetul de liga 2 a , modest !

Leave a Comment