La un punct de podium

La un punct de podiumHC Zalău – CSM Bucureşti 30 – 25 (16 – 16) HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Cheţa – Mariana Cristoaica, Florina Ţurcaş, Andrada Trif (3), Alina Czeczi (8), Crina Ailincăi, Dana Băbeanu (4), Georgiana Ciuciulete (5), Nicoleta Molfea (7), Ana Maria Şomoi (3). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Rădulescu CSM Bucureşti: Alina Ifrim, Alina Iordache – Daniela Strat (4), Oana Catrinoi (1), Ionela Dinu (3), Cristina Niculae (1), Alina Dobrin (2), Iuliana Geană (2), Alina Iordache, Mihaela Doica (3), Mihaela Popa (7), Elena Avădanii (2), Elena Pavăl. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici şi Sorin Rădulescu s-au apropiat la un singur punct de podium după victoria obţinută ieri după-amiază, în Sala Sporturilor din Zalău, în faţa ocupantei locului trei, CSM Bucureşti. Formaţia bucureşteană a venit cu gânduri mari la Zalău şi a încercat să facă tot posibilul pentru a obţine cele două puncte, însă în evidenţă nu a ieşit decât antrenorul Mărgulescu, prin gesturile făcute. Pe final, însă, s-a aflat aproape în culmea disperării, când a văzut decizia lui Tadici. Ştiind că nu mai are cum să piardă partida, managerul zălăuan a introdus-o în poartă pentru aproximativ un minut pe Alina Czeczi, extrema stângă având chiar o intervenţie foarte bună. Prima repriză a meciului a fost extrem de echilibrată, bucureştencele aflându-se de cele mai multe ori la conducere.

După 7 – 8 în minutul 10, Zalăul a înscris trei goluri consecutive prin Băbeanu, Ciuciulete şi Czeczi, ducând scorul la 10 – 8. Oaspetele au trecut din nou în avantaj, conducând chiar cu două goluri în minutul 19 (11 – 13), dar în minutul 27, Zalăul a reuşit să restabilească egalitatea la 15. Până la finalul primei reprize, cele două echipe au mai înscris câte un gol, prin Nicoleta Molfea, respectiv Mihaela Pop. După revenirea de la vestiare, scorul a continuat să fie echilibrat până în minutul 39, când tabela a rătat scorul de 18 – 18. Zalăul a înscris trei goluri consecutive, prin Andrada Trif, Alina Czeczi şi Ana Maria Şomoi şi a dus scorul la 21 – 18. Până la final, jucătoarele lui Tadici nu au mai putut fi egalate, ba chiar şi-au mărit avansul la cinci goluri, 28 – 23, în minutul 57, şi 30 – 25, la final. Sunt mulţumit că am reuşit a şasea victorie. Echipa are putere de luptă.

Cu opt jucătoare am rezistat 60 de minute. Sunt mulţumit de rezultat şi felicit toate jucătoarele pentru efortul depus şi dăruirea cu care au jucat. Îmi pare bine că apar şi sunt în cele două echipe jucătoare care sunt pregătite să facă schimbul de generaţii pentru echipa naţională. În România sunt jucătoare care pot ţine steagul sus la nivelul fetelor. Sper să nu fie adevărată ideea care se vehiculează, aceea de a se reduce numărul echipelor, fiindcă aria de selecţie trebuie să fie cât mai largă, a declarat la final Gheorghe Tadici. Întrebat ce l-a determinat să ia acea decizie pe final de meci cu Alina Czeczi, managerul zălăuan a declarat: A fost o replică pentru cei care văd nişte chestii spectaculoase.

O extremă care joacă inter sau o stângace care joacă în extremă stângă. Am vrut să demonstrez că, dacă vrem şi noi, antrenorii de vârsta a treia, putem şi noi să inovăm o mie şi una de chestii. Nu ştiu însă dacă sunt bune pentru progresul handbalului şi pentru calitatea jocului. Liga Naţională de handbal feminin va fi întreruptă până în data 27 februarie, când HC Zalău va evolua tot pe teren propriu, în faţa formaţiei Tomis Constanţa.

Leave a Comment