La Nuşfalău se investeşte în grupele de copii şi juniori

La Nuşfalău se investeşte în grupele de copii şi juniori

Începând din toamnă, CS Barcăul Nuşfalău va avea două grupe în Campionatul Naţional de juniori republicani

Conducerea Clubului Sportiv Barcăul Nuşfalău a decis să investească începând din acest an în grupele de copii şi juniori. Grupele de copii născuţi în 1993 – 1995 şi 1996 – 1997 au efectuat la începutul acestei luni un stagiu de pregătire pe plan local, cheltuielile de cantonament fiind suportate de Primăria Nuşfalău. Copiii au fost cazaţi la căminul Grupului Şcolar Agricol, tot acolo servind şi masa.

Cele două grupe pregătite de Adi Damian şi Liviu Feraru au efectuat dimineaţa un antrenament fizic, după-amiaza s-a continuat cu pregătirea tehnico-tactică la Stadionul Nicolae Mandel din Nuşfalău, iar seara a urmat recuperarea la Băile Boghiş. CS Barcăul Nuşfalău mai dispune de încă două grupe de copii: 1998 – 1999, antrenată de Liviu Feraru şi 2000 – 2001, pregătită de fiul lui Feraru, Lucian. Adi Damian, care este şi preşedintele clubului, ne-a declarat că s-a luat decizia să se facă un cantonament doar cu primele două grupe, deoarece din toamnă se doreşte înscrierea acestora în Campionatul Naţional de juniori republicani.

După cantonament au urmat şi câteva jocuri de verificare, echipa pregătită de Damian jucând împotriva juniorilor B de la Viitorul Zalău. Partida a fost câştigată de cei din Nuşfalău cu scorul de 2 – 1. Şi juniorii C (1996 – 1997) au susţinut un amical împotriva Şcolii de Fortbal Gică Retevoescu, de care a dispus cu un categoric 5 – 0.

Sâmbătă, la Arad, au avut loc alte meciuri amicale. Grupa 1993 – 1995 a terminat la egalitate duelul cu Atletico Arad, în timp ce grupa 1996 – 1997 a învins cu 3 – 0 grupa 1996 a clubului UTA Arad. A avut loc un amical şi între rezervele celor două echipe, cei din Nuşfalău câştigând şi această partidă cu scorul de 2 – 0. De menţionat că meciurile au avut loc pe un teren sintetic, de dimensiuni normale.

Grupele pregătite de Damian şi Feraru vor susţine în zilele următoare încă trei meciuri amicale, adversare urmând să fie Someşul Satu Mare, Liberty Salonta şi Olimpia Gherla.

Autorităţile locale împreună cu cei din conducerea clubului au în vedere şi modernizarea bazei sportive din incinta Stadinoului Nicolae Mandel. Anul trecut s-au amenajat deasupra vestiarelor patru camere dotate cu toate utilităţile necesare, iar în acest an s-a rezolvat problema reţelei de gaz.

În toamna anului trecut au început lucrările şi pentru un teren sintetic de dimensiuni reduse, la care mai este nevoie doar de instalaţia de nocturnă şi de suprafaţa sintetică.

Leave a Comment