Karateka sălăjeni au urcat pe podiumul „Naţionalelor” de la Piteşti

Sala Sporturilor din Piteşti a fost la finalul săptămânii trecute gazda Campionatului Naţional de Karate Shotokan, eveniment la care au participat aproape 500 de sportivi, printre care şi karateka din Sălaj. Judeţul a fost reprezentat de sportivi ai Clubului Sportiv Dani-San Zalău, Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei şi CS Omega Şimleu Silvaniei, marea lor majoritate reuşind să urce pe podium.
CS Dani-San Zalău, club condus de Dan Chiş, a obţinut 29 de medalii. Ariana Dalea a obţinut locul doi la kata, Larisa Borbe, locul I la kumite shobu ippon, locul doi la kumite individual WKF şi locul trei la kumite echipe. Ştefania Costea s-a clasat de două ori pe podium, obţinând locul trei la kumite individual WKF şi la kumite echipe. Niream Antonia a urcat pe prima treaptă a podiumului la kumite shobu ippon şi kumite echipe, iar la kumite WKF s-a situat pe locul trei. Rezultate notabile a obţinut Andreea Chende, care a ocupat locul doi la kumite WKF şi kumite shobu ippon, iar la kumite echipe a obţinut medalia de aur. În finala de shobu ippon, Andreea Chende a fost învinsă de colega sa de club, Antonia Niream, după ce în urmă cu un tur a trecut de şimleuanca Paula Radu, campioană europeană.
Robert Nagy, Mihail Chiş şi Sava Erik au obţinut locul doi la kumite echipe, ultimul obţinând şi locul I la kumite individual. Samuel Benţa şi Darius Goron au urcat pe treapta a doua a podiumului la kumite echipe, ultimul obţinând şi un loc trei la kumite individual schobu ippon. Alexandru Chende s-a clasat pe locul doi la kumite echipe, iar Andrei Chiş s-a situat pe locul I la kumite individual, pe locul II la kumite individual shobu ippon şi pe locul II la kumite echipe. Andrei Creţ a ocupat locul doi la kumite shobu ippon şi locul doi la kumite individual. Pe podium a urcat şi seniorul Kis Lorand, locul trei la kumite individual shobu ippon.
„Nu toţi sportivii care au făcut deplasarea la acest campionat au avut experienţa competitiilor de o asemenea anvergură. Cu toate acestea, am reuşit să-i mobilizez şi să-şi depăşească emoţiile şi frica inerentă fiecărui început. Sunt mulţumit de rezultatele obţinutele sportivilor mei, cu toate ca este loc de mai bine. Mă încântă faptul că pregătirea efectuată până în prezent dă rezultate, precum şi faptul că strategia şi metodica de antrenament este una corectă”, a declarat antrenorul Dan Chiş.
Rezultate notabile au obţinut şi sportivii din Şimleu Silvaniei, pregătiţi de Gheorghe Pop.
Paula Radu a devenit campioană naţională la kumite WKF, iar la kumite shobu ippon s-a situat pe locul trei. Alexandru Moldovan a urcat pe treapta a doua a podiumului atât la kumite WKF, cât şi la shobu ippon, în timp ce Maia Pop a fost medaliată cu bronz la versiunea WKF.
Din corpul de arbitri care au oficiat la această competiţie au făcut parte şi sălăjenii Adrian Creţ, Dan Chiş, Paula Radu şi Călin Coste.

Leave a Comment