Karateka de la CS Terra-Kid Zalău, calificaţi la finala Campionatului Naţional

Evoluţia şi rezultatele bune obţinute de sportivii de la Clubul Sportiv Terra-Kid Zalău, la faza zonală a Campionatului Naţional de karate tradiţional, le-au dat posibilitatea acestora să se califice la faza finală. Faza zonală, rezervată copiilor, a avut loc la finele săptămânii trecute, la Oradea, clubul zălăuan fiind reprezentat de 11 sportivi: Solyom Szilard, Vlad Mercea, Nemeti Zoltan, Anamaria Agoston Mitraşca, Balagyan Brigitta, George Gavriluţ, Szeri Rebeka, Szeri Roberta, Ian Hodiş, Andy Hodiş, Antonio Raviczki.

La categoria copiii 3, Solyom Szilard s-a clasat pe primul loc la kata, în timp ce Vlad Mercea s-a situat pe poziţia secundă. Şi Anamaria Mitraşca Agoston a avut o evoluţie bună, obţinând tot locul doi la finalul probei de kata. Nemeti Zoltan s-a clasat pe locul trei la aceeaşi categorie şi în aceeaşi probă, poziţie pe care s-a situat la invidual şi Balagyan Brigitta.
Szeri Roberta a avut, şi ea, o comportare bună la categoria copii 1, obţinând locul doi la kata, în timp ce sora acesteia, Szeri Rebeka, s-a situat pe poziţia a treia la copii 2.
În proba pe echipe, zălăuanii George Gavriluţ, Solyom Szilard şi Vlad Mercea s-au clasat pe primul loc la kata echipe, la categoria copii 3, iar la enbu-mixt, Solyom Szilard şi George Gavriluţ au obţinut locul doi.
„Copiii au avut o evoluţie foarte bună şi sunt convins că şi cei trei care nu s-au clasat pe podium, Ian Hodiş, Andrei Hodiş, Antonio Raviczki, vor reuşi acest lucru în viitor. Le mulţumesc, pe această cale, părinţilor copiilor, care sunt mereu alături de noi şi îi susţin pe copii în practicarea acestui sport”, a afirmat instructorul secţiei de karate din cadrul clubului, Călin Marincaş.
Din cei 11 sălăjeni prezenţi la faza zonală de la Oradea, opt au obţinut calificarea la finala Campionatului Naţional de karate tradiţional, rezervat copiilor, programată la Brăila.
La zona de la Oradea au fost prezenţi aproximativ 200 de karateka din Cluj, Oradea, Zalău, Dej, Bistriţa, Miercurea Ciuc, Arad şi Timişoara.

Leave a Comment