Tiberiu Marc, realist înaintea semifinalei din Cupa EHF: „Va fi o dublă dificilă cu Metz”

În ciuda faptului că formaţia rusă, Astrakhanochka, s-a impus cu 26 – 19, în faţa echipei Metz Handball, în turul sferturilor de finală ale Cupei EHF, franţuzoaicele au câştigat cu 33 – 19 partida retur şi s-au calificat în penultimul act al competiţiei.

Adversara Zalăului din semifinale are un parcurs impresionant în cupele europene, fiind prezentă din 1993, iar în campionatul francez este lider.
Tiberiu Marc, preşedintele clubului zălăuan şi al Consiliului Judeţean Sălaj, s-a arătat surprins de diferenţa de scor cu care Metz s-a impus în returul din Franţa. „Vroiam să jucăm cu Metz, însă, pe mine mă surprinde proporţia scorului cu care au câştigat meciul retur. Fără îndoială, este o echipă bună, este campioana Franţei şi va fi o dublă dificilă. Încercăm să obţinem un rezultat cât mai bun acolo ca să avem şanse la calificare în partida retur. Este cea mai valoroasă echipă dintre cele pe care l-am întâlnit până acum. Metz este o reprezentantă a unui handbal de calitate şi va fi foarte greu. Când am auzit că se vor califica, după primul meci, am fost destul de sceptic, dar uite că diferenţa de scor a fost foarte mare şi asta înseamnă că este o echipă foarte puternică. Aştept cu încredere primul meci, apoi returul de la Zalău”, a declarat preşedintele zălăuan.
La fel ca managerul Gheorghe Tadici, nici Marc nu agreează ideea ca ambele partide să se dispute în Franţa. „Vom purta discuţii cu ei, pentru a juca ambele meciuri pe teren propriu, însă sunt şanse mici ca, în această fază a competiţiei, să putem ajunge la un numitor comun. Foarte probabil, turul se va juca în Franţa, iar returul la Zalău. Încă nu am discutat concret despre ofertă, dar publicul din Sălaj cred că merită să vadă o semifinală adevărată de cupă europeană. Vom încerca să jucăm al doilea meci aici, indiferent de ofertă pe care ne-o vor face francezii. Cred că am oferit publicului sălăjean, în două rânduri consecutiv, un spectacol în cupele europene. În semifinale, fiecare echipă îşi doreşte să evolueze pe teren propriu, ceea ce mi se pare normal”, a mai spus Tiberiu Marc.
De menţionat că partida retur dintre Metz şi Astrakhanochka a fost arbitrată de cuplul român, format din Diana-Carmen Florescu şi Anamaria Duţă.
Dacă va trece de formaţia franceză, HC Zalău va avea în finală adversară din Danemarca. În cealaltă semifinală se vor duela două formaţii din Danemarca: Team Tvis Holstebro şi FC Midtjilland.
Partida tur dintre HC Zalău şi Metz este programată în 6/7 aprilie, în Franţa, iar returul, în 13/14 aprilie, la Zalău.

Leave a Comment