Juniorii României pregătesc la Zalău calificarea la Campionatul European de Volei

Învinsă în toate cele trei partide susţinute în prima fază a calificărilor pentru Campionatul European din vara acestui an, România are în continuare şanse de a ajunge la competiţia din Albania. „Tricolorii” mici, pregătiţi de zălăuanii Marius Lazăr şi Horea Giurgiu vor juca în luna mai trei meciuri împotriva Rusiei, Estoniei şi Israelului, parttide din cadrul fazei a doua de calificare. În primul turneu, România a întâlnit Serbia, Bulgaria şi Turcia, iar bulgarii au terminat pe primul loc, obţinând calificarea la turneul final.

Lotul naţional Under 17 al României, din care fac parte şi zălăuanii Cezar Abraham şi Patrick Verdeş, a început pregătirea la Zalău în data de 10 aprilie, ultimele antrenamente fiind programate în 28 mai.

„În 28 mai ne vom muta cu pregătirea la Ploieşti, unde va avea loc şi turneul de calificare. Rusia va fi un adversar dificil, deoarece a avut întotdeauna echipe puternice la toate nivelele. Am urmărit  echipa Rusiei şi are în componenţă jucători masivi. Estonia şi Israel sunt adversari accesibili. Avem şanse destul de mari la calificare şi sper să şi reuşim acest lucru”, ne-a declarat selecţionerul Marius Lazăr.

Locul 1 se va califica direct la turneul final, plus încă două echipe de pe locul doi cu cel mai bun punctaj.

Lotul naţional ce se pregăteşte la Zalău este alcătuit din 16 jucători, iar antrenorii Lazăr şi Giurgiu vor selecta cel puţin 12 pentru turneul de la Ploieşti.

 

 

Leave a Comment